Tro, Håb & Inspiration

Guds kærlighed sejrer over angst-epidemien

Bandet The Afters med Josh Havens, Jordan Mohilowski, Matt Fuqua og Dan Osteb kan høres på Å-festival i Sdr. Felding. De har netop udgivet deres 6. album, som har titlen ”Fear No More.”
Foto: The Afters

Forsangeren i The Afters fortæller om svære oplevelser, der inspirerede til det nye album med titlen ’Fear No More’.

Det skrev The Christian Post den 28. maj, tre dage før udgivelsen af bandets 6. album.

Alfortærende kærlighed

Mange lider af angst og depression, så man næsten kan tale om et epidemisk niveau. Men der er håb og fred og trøst at finde i troen på Guds ”alt-fortærende kærlighed”, mener det kristne band The Afters fra Texas.

– Lægerne taler om, at vi lever i ”frygtens tid” – men et af de hyppigst brugte udtryk i Bibelen er ”Frygt ikke”. Vi ville skrive sange, der kan bruges, når livet bliver svært. Gud er virkelig og nærværende, og han har denne altfortærende kærlighed, som vi har så desperat brug for, sagde The Afters’ forsanger, Josh Havens, til The Christian Post.

Kamp mod frygt og angst

Titelsangen i det nye album indeholder linjerne: “You’re my strength ’cause I’m not strong enough to win this fight / You are greater than the battle raging in my mind / I will trust You, Lord.”

Teksten er født ud af Josh’ egen kamp mod frygt og angst.

– Det er noget, jeg har kæmpet med, siden jeg var barn, og det blev helt slemt, da min far døde for 15 år siden, fortæller han.

– Gennem lang tid af mit liv var jeg berøvet min glæde på grund af frygt og angst. Da mit første barn blev født, lå jeg vågen, fuldstændig opslugt af bekymringer og stress, og jeg kunne ikke lukke af for det.

Under arbejdet med det nye album bemærkede Josh, at et andet medlem af bandet havde de samme udfordringer.

“Jeg kunne se, at det styrede hans liv. Og ganske rigtigt, en dag sagde han til mig: ’Josh, det her æder mig og kravler ind i mit hovede og påvirker mit helbred’.

Så vi valgte at skrive en sang sammen om det med at have tillid til Gud. Det er en sang, vi har brug for. Den er så stærk, at vi kan synge den i de øjeblikke, hvor vi føler os lammede af frygt og angst,” fortæller Josh.

Ærlige sange om tro

Siden bandet startede sidst i 1990’erne, har The Afters haft som målsætning at skrive ærlige og autentiske sange – og pege hen på Gud. Også det nye album handler om den universelle oplevelse af sorg, nedtrykthed og ensomhed – og om Gud, der kan og vil hjælpe.

Det første nummer “What Home Feels Like,” fortæller om værdien af at komme hjem. Det er en følelse, vi har efter mange år med turnéer, forklarer Josh Havens. “Hjem er ikke et fysisk sted, det er vores fællesskab og vore familier. Vi havde en følelse af at være hjemme hver aften, når vi sang for vore fans rundt om i verden. Det har givet os et nyt perspektiv på, hvad hjem er.”

Personlig hilsen fra Gud

Josh Havens fortalte også historien bag sangen “Forever and Always.” Sidste år døde Pyper, der var datter af bandets mangeårige lydmand, pludselig under en fødsel.

– Det var så forfærdeligt. Jeg fløj til begravelsen, men da vi kom frem til lydmanden og hans kone, vidste vi ikke, hvad vi skulle sige.Vi græd bare med armene om hinanden.Bagefter tænkte jeg: Hvad er det, jeg gerne vil sige til ham? Hvilke ord kan jeg dele med ham? Men de kom bare ikke til mig.

Et par måneder efter Pypers død begyndte The Afters på en turné i Europa, hvor lydmanden og hans kone kom med. Mens de var i Amsterdam, så gruppen til deres overraskelse et spisested ved navn Pyper Café.

”Det var bare så utroligt, især fordi stavemåden af dette navn var så usædvanlig. Så efter showet gik vi alle til denne café og brugte nogle minutter til at mindes Pyper og bede for hendes forældre,” fortæller Josh.

Dér på caféen så Josh et diplom på væggen, som cafeen havde modtaget for sin gæstfrihed, og han kaldte Pypers forældre hen til væggen, så de kunne tage et billede af det.

– Vores lydmand og hans kone kom over og så på diplomet, og så brast de begge i gråd. De sagde:

”Tænk engang: datoen på diplomet er den samme dag som Pypers fødselsdag!”

– Det var, som om Gud sagde: ”Jeg ser dig, og jeg har omsorg for dig”. Det var, som om der fløj engle omkring os. Selv når vi er allerlængst nede, så har Gud været der. Det førte så til sangen ‘Forever and Always.’”

Sangene på albummet Fear No More (Frygt ikke) er en modgift mod angst og depression, fortæller forsanger Johs Havens.
Gud er midt i mørket

Albummet ”Fear No More” er en modgift mod frygt, angst og ensomhed – og det formidler Guds trofasthed midt i mørket.

– Når vi er allerlængst nede, står vi ved en korsvej. Vi kan enten anklage Gud og blive vrede – eller vi kan stole på ham. Livet kan blive så hårdt, og jeg kan ikke forklare det hele, men Gud er der midt i vores ulykke. Meget af vores musik handler om at finde Gud i vores vanskeligheder og vide, at vi ikke er alene, og at Gud ikke er ved at forlade os.

Selv når vi føler os allermest sårbare, må vi huske, at Han, som har skabt mig, er med mig. Der vil være tider, hvor ensomheden kryber under huden på os, og vi tænker: ’Gud, hvor er du, når jeg har allermest brug for dig?’

Men jeg har erfaret, at han er der. Når jeg ser tilbage på mit eget liv, ser jeg hans tydelige fingeraftryk på hvert eneste øjeblik, slutter Josh Havens.

Her kunne din reklame være
Se også