Tro, Håb & Inspiration

Måske får man kun én chance i livet, og så skal man tage den

Danmark gav mig en ny chance, siger Youssef fra Syrien.

Youssef er en ung muslim, der flygtede fra Syrien. I juni blev han student efter et år på Vejlefjordskolens Efterskole og tre år på deres gymnasium.

Youssef Sido flygtede i 2013 sammen med sin familie fra bombardementerne i Aleppo i Syrien. Efter skiftende opholdssteder i Danmark og 1 års sprogskole besluttede han sig for at tage på efterskole på Vejlefjord i 9. kl.

Youssef ville gerne tvinge sig selv til at lære dansk så hurtigt som muligt ved at være sammen med mange etniske danskere:

”Det var en svær beslutning at tage væk fra familien, og min mor var skeptisk. Mange af mine gamle venner blev derhjemme og forsøgte at få arbejde i stedet for at tage en uddannelse. Flere af dem ryger nu hash og drikker for meget alkohol.

For mig var det godt at komme til Vejlefjord, hvor der ikke er så meget pres på at skulle drikke, og hvor hash er helt forbudt.

Tværtimod er der fokus på at leve sundt, jeg spiller fodbold, løber ture i skoven, går meget til fitness, jeg har et godt liv her. Det passer også godt med, at jeg er muslim.”

Youssef arbejdede hårdt med skolen, blev god til dansk og andre fag. Allerede efter et år og med god hjælp fra lærere og venner på Vejlefjord fik han mulighed for at gå i gymnasiet. Nu bliver han snart student.

”Min mor blev stolt, da jeg kom i gymnasiet. Da min skole i Syrien blev bombet, troede jeg, at min fremtid var ødelagt.

Danmark gav mig en ny chance. Det er et godt land at tage en uddannelse i, med SU og alt muligt. Nu er jeg snart parat til at begynde på en uddannelse som bygningskonstruktør.”

Youssef er også glad for det ekstra, han har fået med sig:

”Jeg har opdaget, at kristendom og islam har rigtig meget tilfælles. Jeg har lært meget om dansk kultur på Vejlefjord og synes, at det er værdifuldt at kunne respektere hinandens forskelligheder. Det gør man her. Vennerne er det bedste, der er sket for mig her.”

Vejlefjord består af en række skoler, bl.a. gymnasium og efterskole. Skolerne er oprettet af frikirken Syvendedags Adventistkirken.

Her kunne din reklame være
Se også