Tro, Håb & Inspiration

Jobbet på Ærø gi’r mening

Marcus måtte vende hjem fra Norge på grund af corona. Nu arbejder han på et sømandshjem på Ærø.

På Aggershøj har Marcus blandt andet lavet et værksted til søfartseleverne. Han har tidligere været volontør i Grønland.

21-årige Marcus Østrem Mørch fra Herning er ny volontør på Aggershøj, der er en slags sømandshjem på Ærø.

Når det hele ikke lige er coronaramt, plejer søfartselever at dukke op til arrangementer, fællesspisning og snak. Så normalt ville hans opgave være kontakten til de mange gæster, men lige nu ordner han alt muligt praktisk, så det hele kan spille max og alt være klar, når restriktionerne endelig ryddes.

Der bor også studerende på Aggershøj, som han er i gang med at lære at kende.

Volontør i Tanzania, Grønland – og på Ærø

Marcus er opvokset i Tjørring ved Herning og er nr. tre i en søskendeflok på fire. Han blev student fra Det Kristne Gymnasium i 2018, har været volontør på Grønland og i Tanzania, hvorfra han fik 36 timers varsel for hjemrejse pga. pandemien.

Sømandshjemmet Aggershøj på Ærø bliver brugt af HF- og navigationselever som et reservehjem under studiet. Stedet bruges også af sømands-enker på sommerferie, til seniordage med mere.

Imellem volontøropholdene har han haft forskelligt erhvervsarbejde – også i Norge, men frem til sommeren 2021 er han nu at finde på Ærø.

”Det er sjovt at sammenligne Tanzania, Grønland og Ærø. Jeg har altid været mindre steder, hvor mange kender hinanden. Det kan jeg godt lide. Jeg ser det også som både spændende og udfordrende at møde andre, som ikke har de samme holdninger som mig.

Jeg vil gerne spørge dem, om de har tænkt på, hvad kristendom er, og jeg vil gerne være en god ven og støtte, hvis det er det, de vil have.

Jeg kan godt blive udfordret af spørgsmål fra andre vedr. min tro, men jeg er sikker på, at det er lærerigt, og fordi man er kristen, har man jo ikke styr på alt,” smiler han, selv om han har det bedst med at have styr på sine ting.

Man kan tage en HF-søfartsuddannelse på Ærø. Her ligger også sømandshjemmet Aggershøj.

Gud er den samme overalt

Han er også overbevist om, at Gud er den samme alle steder i verden – og uanset hvem, Marcus er sammen med. For Marcus er det spændende at komme udenfor den vanlige boble, hvor de fleste mener det samme om det meste.

Nu glæder han sig over ø-livet på Ærø, og nok også til besøg af Elise fra Skjern, som han blev forlovet med for nylig.

”Jeg ser virkelig frem til at møde mennesker lige præcis der, hvor de er i deres liv. Om de er elev som HF-Søfartselev, navigatørelev, eller om de er færdiguddannede og hjemme i havn på Ærø. Om de har den direkte tilknytning til havet, eller om det er igennem deres partner eller familie,” tilføjer han.

Indtil videre arbejder han bl.a. på at lave et værksted til søfarts-eleverne, hvor de kan komme forbi. På sigt tænker han at læse til maskinmester, bygningskonstruktør eller måske praktisk teologi: ”Friårene efter gymnasiet lærer mig en masse. De giver mening og erfaring.”

Her kunne din reklame være
Se også