Tro, Håb & Inspiration

Interview med ny KFS- studentersekretær i Aarhus

– Uanset, hvor mange spørgsmål jeg har kæmpet med i forhold til kristendommen, så har jeg aldrig kunnet komme uden om Jesus.
Når vi så står og vil fortælle andre om det, vi tror på, og føler os usikre, så kan vi se på ham, og så bliver det hele lidt mere enkelt: Jesus siger, at vi skal elske Gud, og vi skal elske mennesker, og at de to ting hænger uløseligt sammen.

Idéhistoriker Anna Kiel Rughave blev ansat i Kristeligt Forbund for Studerende fra d. 24. september med ansvar for gymnasie- og studenterarbejdet i Aarhus i en kontrakt, der løber til og med 2020.

Her fortæller Anna lidt om sig selv.

Hvorfor vil du gerne arbejde lige præcis i KFS?
– Jeg glæder mig meget til at arbejde i KFS, fordi jeg kan lide at være der, hvor meninger og verdensanskuelser mødes og brydes. Dialog kræver indsigt i egne ståsteder, nysgerrighed for den anden og villighed til at forstå og blive flyttet, men man skal også turde stå fast på det, som er vigtigt og umisteligt.

I KFS skal der være plads til spørgsmål og forskellighed, og jeg vil elske at være med til at skabe rammerne for, at det kan ske, både i Aarhus storKFS, i studiestedsgrupperne og på gymnasierne.

Hvad glæder du dig mest til at arbejde med?

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at møde KFS’erne og de studerende, og til de mange spændende og meningsfulde samtaler, vi skal have.

Jeg glæder mig til at høre, hvad KFS’erne har på hjerte, og til at begejstres sammen med dem over Guds storhed og hans endeløse kærlighed, og sammen med dem være med til at skabe gode rammer for den meningsfulde samtale på studiestederne og gymnasierne.

Hvad er du mest spændt på?

Jeg er spændt på at høre, hvilke tanker og spørgsmål der fylder for de studerende og gymnasieeleverne, og forsøge at finde hoved og hale i det hele sammen med dem.

– Anna er dejligt udadvendt, og hun har været på LTC (KFS’ ledertræningscenter i Ødsted ved Vejle), siger KFS’ generalsekretær Christian Rasmussen.

Hvad betyder det for dig at skulle arbejde med KFS’ vision ”at kende Jesus og gøre Jesus kendt i studieverdenen”?

Uanset, hvor mange spørgsmål jeg har kæmpet med i forhold til kristendommen, så har jeg aldrig kunnet komme uden om Jesus.

Når vi så står og vil fortælle andre om det, vi tror på, og føler os usikre, så kan vi se på ham, og så bliver det hele lidt mere enkelt: Jesus siger, at vi skal elske Gud, og vi skal elske mennesker, og at de to ting hænger uløseligt sammen.

Jesus brugte hele sit liv på at vise os, hvad det betød, og det er den kærlighed, som vi skal pege hen på i mødet med studerende.

Hvilken baggrund har du, og hvordan tænker du, at du kan bringe den i spil i din kommende stilling?

Jeg har været så heldig at kunne kombinere mine faglige, trosmæssige og personlige interesser i min studietid.

Som Idéhistoriker forsøger man at forstå, hvilke idéer vi er grundet af og menneskers overbevisninger og livstydninger. Jeg elsker at tale med mennesker om deres verdensopfattelser og er ikke bange for at fortælle om mine. For at forstå det menneske, du står overfor, kræver det, at man har indsigt i egne ståsteder.

Dette håber jeg, at jeg sammen med de studerende og KFS’erne kan forsøge at blive klogere på. Jeg har i særlig høj grad arbejdet med Kierkegaard, og hans tanker om troen har det med at slippe ud af munden på mig i ny og næ. Det håber jeg, KFS’erne vil tilgive mig for.

Hvad bruger du fritiden til?

Meget af min fritid går for tiden med at kigge på skraldebiler, mariehøner, myrer og finde kastanjer i skovbunden. Min mand og jeg blev nemlig velsignet med en dejlig dreng sidste forår, og han lærer os at sætte pris på de finere ting i tilværelsen.

Ud over det elsker jeg at danse, være sammen med min familie og have lange og til tider langhårede snakke med vores venner på vores altan.

Lidt om KFS

Kristeligt Forbund for Studerende er et fællesskab for studerende på ungdoms- og videregående uddannelser, der er åbent for alle, som har lyst til at være med, eller som blot vil vide noget om kristendommen.

KFS har cirka 18 ansatte, men kernen i KFS-arbejdet er de cirka 1200 studerende på gymnasiale og videregående uddannelser, der er aktive i KFS.

KFS’ere mødes jævnligt i grupper på deres studiesteder for at snakke om Gud, læse i Bibelen, bede sammen og fortælle deres studiekammerater om, hvad de tror på.

Formål:
”Som studenterforbund har Kristeligt Forbund for Studerende to hovedformål:

* At fortælle evangeliet til studerende
* Hjælpe de kristne på studiestederne

KFS går ind for demokrati og trosfrihed.
Vi bygger vores arbejde på Bibelen som Guds troværdige ord og på den danske Folkekirkes evangelisk lutherske bekendelse.”

Fra Kristeligt Forbund for Studerendes hjemmeside.

Her kunne din reklame være
Se også