Tro, Håb & Inspiration

Tredje gang er lykkens gang

Dette er den tredje, officielle indspilning fra ungdomsafdelingen i Hillsong i fuld længde med nye sange, derfor har den navnet ‘III’, og den er de sluppet ganske godt fra.

(Plade nr. 2 blev udgivet i både i en almindelig, elektronisk og i en akustisk version, og de har lavet en del singler undervejs og også en live plade, som ikke tælles med.)

Nu er ungdomsafdelingen ikke så ung igen, efterhånden som årene går, hvilket også har givet lidt mere musikalsk modenhed til dette velproducerede album. Stilen er pop/dance med kristne tekster. Eller man kan kalde det “natklubs-lovsang”, da musikken sagtens kunne blive spillet på diskoteker verden over, hvis det ikke lige var for teksterne om Jesus, som på f.eks. de glimrende dance sange, ‘Just Jesus’ og ‘Love Won’t Let Me Down’.

De har hentet inspiration til flere af sangene fra den kristne sangskat. For eksempel bruger de store dele af teksten til den gamle salme ‘I surrender all’ til sangen ‘Heart of God’ som slutter med en frelsesbøn af nyligt afdøde Billy Graham over Joh. 3:16. De har også lånt dele af børnesangen ‘Jesus loves me this I know’ til at lave sangen ‘Jesus Loves Me’.

Øvrige gode sange er ‘First Love’, en uptempo popsang, hvor man helt automatisk rokker med foden, og sangen ‘More of You’, som både har en god melodi og et godt budskab.

Så har de tre anderledes numre ved navn Selah 1, 2 og 3. Selah er musikalsk udtryk fra de poetiske bøger i Bibelen (især Salmernes Bog), og selvom om man er i tvivl om ordets oprindelige betydning, regner man med, at det betød at en pause i sangen og et instrumentalt mellemspil. Hillsong “snyder”, da der er sang på alle tre af disse ‘mellemspil’, men disse tre Selah-numre giver et afbræk til resten af pladen, da de har en anden karaktér – enten ved at lyde enklere eller af mere improviseret natur.

Kunstner: Hillsong Young & Free – Titel: III – Genre: Lovsang/Dance pop
– Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

 

Her kunne din reklame være
Se også