Tro, Håb & Inspiration

– Uden min Herre og frelser Jesus Kristus er jeg ærlig talt intet

I USA taler mange åbent om deres tro på Jesus. Det gælder også kendte sportsfolk. Her er fire spilleres vidnesbyrd fra vinderholdet Los Angeles Rams fra den netop afholdte Super Bowl.

Cooper Kupp følte for flere år siden, at Gud talte til ham om, at han ville komme i en ny Super Bowl finale og blive ’MVP’ i samme finale. Og det skete præcis sådan.

Los Angeles Rams vandt Super Bowl med en snæver 23-20 sejr, og Cooper Kupp blev valgt som MVP (Most Valuable Player) i finalen. Men vidste du, at mange af spillerne også er ret tydelige kristne udenfor banen? Det gælder ikke mindst Cooper Kupp.

Cooper og hans kone Anna Kupp har flere gange været meget tydelige omkring deres tro på Jesus. Da Los Angeles Rams vandt NFC Championship i sidste måned, delte Anna en Instagram-video, hvor hun løber i armene på sin mand og får en lang krammer. Teksten til videoen var:

”Dette øjeblik. Disse øjeblikke!!! Takker Gud for hvert eneste af dem. Vi har bedt for en mulighed for at herliggøre vores frelser Jesus Kristus, og du gør netop dét, min elskede Cooper Kupp. SURREALISTISK!!”

Parret har også et tøjmærke, som har en klar reference til deres kristne tro. Meget af tøjet har en forkortet version af 1. Korintherbrev 9,25: ”Do it to get the crown that will last forever” Hele verset lyder sådan: ”Men enhver idrætsmand er afholdende i alt – de andre for at få en sejrskrans, der visner, men vi for at få en, der ikke visner.”

Cooper har i øvrigt også verset stående på sin Instagram profil, så det er et budskab, han ønsker at dele med andre. Hans kones profiltekst er i øvrigt: ”Barn af Kongen. Fodbold-kone.”

’MVP’ Cooper Kupp sammen med resten af Los Angeles Rams-holdet

Fik en vision om sejren

Kupp fortæller, at han fik en lidt speciel tanke, som han vurderer var fra Gud, efter holdet i 2019 tabte til Patriots:

– Jeg ved ikke, hvad det var, der var bare denne her vision, som Gud åbenbarede for mig, at vi ville komme tilbage, vi skulle være en del af en Super Bowl, vi skulle vinde den, sagde han til CBN og fortsatte overraskende: – Og på en eller anden måde – ville jeg gå fra banen som kampens ’MVP’.

Kupp delte dengang kun visionen med sin kone. Han fortalte også, at han spillede hver kamp i denne sæson med denne tro i baghovedet.

– Det var allerede skrevet, og jeg kunne bare spille frit, vel vidende, at jeg skulle spille fra sejr, ikke for sejr, sagde han og uddybede: – Jeg kom til at spille på en måde, hvor jeg ikke blev bekræftet fra noget, der skete på banen, men på grund af min værdi hos Gud, min Fader.

– Uden hans nåde og hans barmhjertighed og død for mine synder, er jeg ingenting. Jeg er syndig af natur, og jeg er ikke perfekt, og det er derfor, jeg har så meget brug for Herren, erkender Jalen Ramsey.

Syndig af natur

Hans holdkammerat Jalen Ramsey er også meget direkte omkring sin tro på, at Jesu nåde har gjort ham til den, han er: – Uden min Herre og frelser Jesus Kristus er jeg ærlig talt intet, sagde Ramsey ifølge Sports Spectrum.

– Jeg mener, uden Hans nåde og hans barmhjertighed og død for mine synder, er jeg ingenting. Jeg er syndig af natur, og jeg er ikke perfekt, og det er derfor, jeg har så meget brug for Herren, uddybede han meget ærligt.

– Jeg er nødt til altid at støtte mig til min tro, og jeg er nødt til at give Gud æren og virkelig lade Gud arbejde gennem mig og arbejde gennem mit hjerte og prøve at vokse. Det er virkelig sådan, jeg prøver at vokse og forsøge at udvikle mig som menneske, tilføjede han.

Ramsey er også berømt for at tegne store sorte kors under øjnene og bruge sportslige tilpassede lårpuder med kors på.

Odell Beckham Jr. opfordrer til at være trofast og ydmyg.

Rejsen vil ikke være let

Holdkammeraten Odell Beckham Jr. begyndte først offentligt at dele sin tro, da han blev døbt i selveste Jordanfloden i Israel for fire år siden.
Dengang delte han flere billeder af sin dåb med billedteksten ”FRISK START … sikke en tid! #Jerusalem #ImForgiven.” I en efterfølgende post, hvor han delte mere fra sin Israels-rejse, skrev han:

”Jeg kunne ikke have bedt om noget mere!!!! Gud, jeg kan ikke takke dig nok for denne. Min rejse er lige begyndt…”
Og dåben dengang ser ud til at have været begyndelsn på et nyt liv. Den 22. januar, en dag før Rams skulle spille mod Tampa Bay Buccaneers i slutspillet, delte Beckham en række billeder af sig selv fra hele fodboldsæsonen 2021-2022 med billedteksten: ”Rejsen vil ikke altid være let … Jeg fortæller dig, at hvis du holder fødderne på jorden, ydmyger dig selv og forbliver trofast … så vil du altid komme ud på toppen med Gud på din side. Ville bare takke ham for hver velsignelse, jeg har modtaget, og hver velsignelse, der kommer i fremtiden. HERREN VED, at dette ikke har været let.”

Et par dage senere, den 26. januar, delte han flere billeder fra sæsonen og skrev: ”Dette var alt sammen en del af Guds plan … fortsæt med at gå i tro!”

Johnny Hekkers forståelse af Guds kærlighed blev større, da han blev far.

Guds kærlighed er utrolig

Johnny Hekker har spillet hos Rams de seneste ti år. Han betragtes nu som en af ​​de bedste spillere i ligaen. Hekker er den længst-ansatte spiller hos Rams og er holdkaptajn. Han er fire gange Pro Bowler og blev udnævnt til førsteholds All-Pro i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Hekker har længe været åbenhjertig om sin kristne tro. Lige før Rams mødte New England Patriots i Super Bowl LIII i 2019, talte Hekker med det trosbaserede nyhedsbureau Sports Spectrum, hvor han forklarede, hvordan hans tro var vokset i løbet af året:

– Den dybde af viden, du får ved at åbne Ordet og læse det, og bare den oplevelse, du får, jo mere du sætter dig ned og virkelig gør det til en vane at læse, er fantastisk, sagde han.

– Vi har en søn nu, så bare det perspektiv på en fars kærlighed, som du får ved at have dine egne børn, er utroligt. Jeg kunne bare sidde der og stirre på ham hele dagen, og sådan ser Gud, Skaberen på os, så det er et meget bevægende perspektiv at have, sagde han. Den 30. januar i år, efter at have vundet NFC Championship-spillet, hvor han spillede sig frem til Super Bowl, priste Hekker endnu en gang Herren og skrev på Twitter:

”Gud er på tronen. Taknemmelig for hans kærlighed og de velsignelser, der er fulgt med denne sæson. #SuperBowl her kommer vi!!!!”
Flere spillere fra modstanderholdet i Super Bowl finalen har også proklameret deres tro meget åbent og offentligt.
Det gælder blandt andre Evan McPherson, Akeem Davis-Gaither, Trey Hendricks og Michael Thomas.

Her kunne din reklame være
Se også