Tro, Håb & Inspiration

Bride til en ny generation

Da albummet Snakes In the Playground (SITP) første gang blev udgivet i 1992, blev den modtaget med kyshånd over hele verden. Det er det femte udspil fra Bride, og de modtog to GMA Dove Awards (kristen prisoverrækning). Albummet kom på listen over “Top 100 kristen rockalbum” i HM Magazine (et blad, henvendt til kristne i rockgenren).

Anerkendelsen lød på at de havde opnået en mere ‘live koncert’ fremtoning. Og en sangskrivning, mere direkte end noget andet band på det tidspunkt. Der var et konfronterende budskab. Ømtålelige emner som abort fx og stofmisbrug, grådighed, immigration, at stå op for sin tro. Det var set før hos bands i det sekulære miljø, men ikke på den kristne scene. Dengang.

Og nu, mange år senere, bliver dette vigtige album, SITP, udgivet igen. Fordi denne generation skal også opleve, hvad dette materiale kan. Det bliver udgivet på en EP, som der er gjort rigtig meget ud af. Man kan også købe cd’en samlet. Man kan også købe albummet som CD. Det er for fans, men det er også for at trække ny fans til. Vi er mange, der er taknemmelige.

“You say he’s a weak he’s a super freak, You don’t believe that he came”!” Vrænger vokalen i “Psychedelic Super Jesus”.

Til en live koncert i Brasilien kan man høre forsangeren Dale Thomson med kraftfuld vokal skrige ud: “hallelujah” og “Jesus” flere gange, end du nogensinde ville have troet til en metal-koncert (youtube.com). Da jeg første gang blev præsenteret for Bride, hos min tatovør, vidste jeg, at det her var noget helt særligt. Jeg havde lyttet til Petra en hel del før (Amr. kristen rockband), men ikke noget med så aggressive guitarer, for ikke at nævne lyrik og vokal.

Mange år efter udgivelsen af Brides berømte album er der kommet mange flere metal-bands til, der bekender sig til den kristne tro. Bare kom igang og læs mine anmeldelser (fx anmeldelsen af “Disciple”)!

Kunstner: Bride

Titel: Snakes in the Playground, vinyl

Stil: Hard rock

Tilgængelighed: Girdermusic.com –

Pris: 233,-

Her kunne din reklame være
Se også