Tro, Håb & Inspiration

Tryllebindende hverdagsmelankoli

Med 27 år på bagen som aktiv musiker, så kunne man blive bekymret for, at Jason Martin, den primære mand bag Starflyer 59, snart ville få svært ved konstant at trække en ny kanin ud af hatten med hvert eneste album. Det er dog heldigvis ikke med det nye album, Vanity, at disse bekymringer bliver indfriet.

Starflyer 59 har altid været en lidt sjov størrelse på sin scene. Især fra et troende synspunkt, så har hans musik aldrig rigtigt passet ind i mange af de bokse, som ofte følger med den kristne musikindustri. Sangene er ofte enten meget personlige og flyvske, så den egentlige mening kan variere lidt fra lytter til lytter, eller også er de ekstraordinært almenmenneskelige, og jordnære.

Fælles er dog den lidt specielle blanding af både opløftende og tungsindigt, som Martin sublimt inkorporerer i stort set alle sine værker.

Dette album skiller sig faktisk ikke synderligt meget ud i forhold til, hvad vi kender fra Starflyer 59. Det er relativt simple guitar- og synthmelodier, som dog er produceret og komponeret så vanvittigt skarpt, at man næsten ved første lyt vil finde flere små og store sektioner, som hurtigt bider sig fast. Samtidig er Martins monotone vokal nærmest hypnotiserende, og man kan ikke lade være med at lytte med, og leve sig ind i de relativt uglamourøse og personlige skildringer, som pludseligt bliver til meget mere inde i ens hoved.

Jason Martin er en af den musiske verdens største arbejdsmænd, og det er intet andet end imponerende, at han kan blive ved med at skrive så beåndet som han formår at gøre, gang på gang.

Nye lyttere vil måske finde sange som “Life in Bed” og “Crossroads” vemodige i deres umiddelbare udtryk. Men hvis man giver sig lidt tid til at lade atmosfæren omfavne en, vil musikkens meget relaterbare og menneskelige natur gå lige i sjælen.

Kunstner: Starflyer 59
Titel: Vanity
Genre: Indie Rock
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også