Tro, Håb & Inspiration

Nyt julealbum med Linda Andrews

Linda Andrews – tidligere X-factor vinder og dobbelt platinsælger – har i år valgt at udgive et julealbum. ”Merry Christmas” hedder albummet, hvor Linda bidrager med 2 selvskrevne sange: ”Let me sing of Christmas” og ”Now it is Christmas”.

Hvis man forventer et klassisk skandinavisk julealbum, så bliver man skuffet. Men til gengæld er det et album med en dygtig solist og både kendte og ukendte julesange. Albummet er I genren soul/gospel og lidt jazz-inspireret.

Sangene er flot arrangeret, og Linda synger med troværdighed og indlevelse. Hendes stemme har mange facetter, og derfor er det heller ikke et umiddelbart ”Sing along”-album, hvis det er det, man ønsker sig.

Der er dog undtagelser, og du vil uden tvivl synge med på hendes selvskrevne ”Now it is Christmas” – en ørehænger, som er nem at synge med på og til at blive i julehumør af. Den har julehit-potentiale.

Alle sangene er på engelsk, og der er klassikere som fx ”Angels we have heard on high”, ”God rest ye merry Gentlemen” (som virkelig er smukt arrangeret og sunget, synes jeg), og så er der også plads til ”Have yourself a merry little Christmas” og ”I’m dreaming of a white Christmas”.

Sidstnævnte er en af mine favoritter, da den overrasker med et mash up af ”Jingle bells” og ”Noel, noel” med et fedt gospelarrangement. Virkelig et frisk pust til en klassiker!

Jeg kan måske savne de skandinaviske julesange, og det er det eneste minus ved albummet i mine øjne. Men det ville måske også forstyrre helheden, for der er en god rød tråd igennem det hele, og stilen holder hele vejen igennem. Et dejligt julealbum, som varmt kan anbefales.

Se også