Tro, Håb & Inspiration

Johannes’ åbenbaring fortolket. Hardcore.

Konceptalbums er ikke noget, der er fremmed for hverken den kristne scene eller metalscenen generelt. Det er dog første gang i deres næsten to årtier lange historie, at metalcore-veteranerne fra War of Ages kaster sig ud med at konstruere et album omkring én samlet tematik. Det har resulteret i ikke bare et af årets stærkeste album, men også et af bandets bedste gennem tiden; albummets titel er Dominion.

Johannes’ Åbenbaring er en af de mest kryptiske, men samtidigt mest tankevækkende bøger i den kristne bibel. Det er derfor let at finde dens spor i litterære og musikalske værker gennem tiden. Så det kan ikke overraske, at et af de mest prominente kristne metalbands i moderne tid også kan lade de apokalyptiske tekster inspirere deres kunst.

Dominion starter med fuld skrue på nummeret “Famine”, et af flere numre inspireret af de apokalyptiske riddere: Hungersnød, død, erobring og krig. Bandet bruger ikke lang tid på opvarmning, og det går stærkt derudaf efter meget kort tid. De dundrende trommer og tordnende guitarriffs giver ikke slip, før albummet er ovre.

War of Ages er kendt for at være meget lige på og hårdt, ikke bare instrumentalt, men også lyrisk. Frontmand Leroy Hamp holder sig ikke tilbage, når han skriger passioneret om krig, ødelæggelse og den kommende dommedag. Men samtidigt gøres der også plads til pris af Gud på numre som “Dominus” og en bøn til Helligånden om håb og renselse i “Laodicea”. Begge disse numre kombinerer andægtige segmenter med bandets altomfattende aggressivitet, og det fungerer bare fantastisk godt.

Denne plade vil ikke omvende nogen, som ikke allerede er lidt fan af denne genre eller War of Ages som band. Men hvis man har hørt noget som helst fra bandet før og syntes om det, skylder man sig selv at skaffe og skamlytte denne skive med det samme.

Kunstner: War of Ages
Titel: Dominion
Genre: Metalcore
Download: itunes.dk
Pris: 69,00 kr.

Her kunne din reklame være
Se også