Tro, Håb & Inspiration

Storslående og episk

En mosaik er et kunststykke, som er opbygget af en masse små, brudte flisestykker, som sammen danner et stort sammenhængende værk. På samme måde kan Gud bruge brudstykkerne af vores liv til at bringe sit eget kunstværk til live. Det er bare ét af de smukke tematikker, som er at finde på power metal-veteranerne Theocracys femte mesterværk, Mosaic.

Det er svært at tro, at det er over tyve år siden, at Theocracy startede som et enmandsprojekt af frontmand Matt Smith. Hvert eneste album, som de har udgivet siden, har vist en vis progression, men har altid været umiskendeligt dem. Det er over syv år siden, at vi sidst hørte noget til dem på albummet Ghost Ship, og der har været en markant ændring siden.

Taylor Washington har overtaget tjansen på lead guitar, og han får virkelig lov til at spille med musklerne på denne plade. Theocracy har rent teknisk altid kunnet måle sig med de største bands i denne genre. Men den høje kvalitet, som hver eneste udgivelse kommer med, har efterhånden sat dem på de fleste metalhoveders radar.

Med Smiths kæmpe talent, ikke bare vokalmæssigt, men også i studiet, lykkedes det altid at skabe kæmpe lydlandskaber med en decideret episk følelse. Store omkvæd og både tunge og catchy melodier kombineret med en smuk, spirituel samt bibelcentreret lyrik gør, at man skal være meget tungsindig for ikke at blive revet med.

Lige fra åbningsnummeret “Flicker” bliver man svært imponeret over både passion og produktion, og det bliver nærmest kun bedre og bedre lige til sidste sekund. Det sidste nummer, “Red Sea”, er en næsten tyve minutter lang magtdemonstration i mesterlig sangskrivning. Den dækker fortællingen om jødernes exodus fra Egypten og skaber paralleller til Jesu død på korset. Alt sammen uden at musikken lader dig kede dig et eneste øjeblik.

Her er tale om et band, som bare skal opleves. Selv hvis du ikke er fan af den skrig og skrål, som normalt hører til de tungere genre, så burde du give Theocracy en chance for at betage dig med deres overdådigt smukke metalmusik.

Kunstner: Theocracy
Titel: Mosaic
Genre: Power Metal
Download: itunes.dk – Pris: 89,00 kr.

Her kunne din reklame være
Se også