Tro, Håb & Inspiration

Josefine fra Falster udgiver egne sange

Joachim Engell har produceret Josefine første pladeudgivelse. Her er de ved at lægge sidste hånd på sangene.

Det var Guds kald, der satte hende i gang med at skrive sange, som nu udkommer på en EP.

Da Josefine var 4 år gammel, led hun af lungebetændelse, og lægerne frygtede for en mere alvorlig lungesygdom. Men på et møde med Hans Berntsen blev hun helbredt og har ikke siden haft problemer med lungerne.

Tværtimod, kan man sige, for Josefine Jønsson fra Nykøbing Falster er sangerinde og synger af sine lungers fulde kraft til lovsangsmøder og nu også på en soloplade, hvorfra singlen ”Butterfly” i fredags blev offentliggjort.

Det er den unge friskolelærers første udgivelse. Om kort tid udkommer en EP med fem sange, som hun selv har skrevet.

At hun overhovedet kom i gang med at skrive egne sange, og at det nu resulterer i en pladeudgivelse, er alene Guds skyld. Det er Josefine sikker på.

– Jeg troede ikke, at det var noget, jeg kunne, det at skrive sange. Men i 2016 lagde Gud det på mit hjerte, at jeg skulle skrive mine egne sange og udgive dem, fortæller Josefine, 25 år.

I 2016 var hun på en 14 dages worship camp og sang-workshop i Bethel Church i Californien.

– En aften sagde en af lederne, at der i salen sad én, som var født i 1992 og spillede klaver. Og det var jo mig. Han profeterede, at jeg skulle være stemme for en ny tid, for min generation, og skrive sange og udgive dem. Da jeg kom hjem, begyndte sangene bare at komme af sig selv, og jeg skrev en sang om ugen.

– I januar 2017 var jeg så til en profetisk konference i Kirken i Kulturcentret, hvor jeg blev kaldt frem af Sharon Stone (engelsk evangelist), som sagde, at jeg har et stort talent og skal stå på mange platforme. Det tog jeg som en bekræftelse på det, jeg havde fået fortalt i Californien, og jeg tænkte, at jeg hellere måtte komme i gang med at indspille numrene, siger Josefine.

Hun blev i øvrigt så berørt af opholdet i Bethel Church, at hun i sommer rejste over til endnu en 14 dages workshop, der både indeholdt lovsang og dans.

Lovsangsleder

Musikken har altid fyldt meget hos Josefine. I mere end 10 år har hun ledet lovsangen i sin kirke Ny Livskvalitet i Nykøbing Falster. I tre år har hun gået til sangundervisning hos en tidligere X Factor vinder, færingen og sangcoachen Linda Andrews, men det er altså først for nyligt, hun er begyndt at skrive egne sange og indspille.

Hun har en klar, lys og let stemme med stor intensitet både i stille sange og de mere kraftfulde. Den kommende EP indeholder sangene Butterfly, Promise, Confetti, You og Into Your Eyes, og det er sange, som Josefine selv kalder for inspirationals, en blanding af pop og lovsang. Pladen er produceret af multiinstrumentalisten Joachim Engell, der er music director i Kirken i Kulturcentret.

Medvirket har også Ulrich Lindberg, Anders Molin, David Bøje og Alexander Jønsson.

”Dem med hunden”

Josefine Jønsson er forholdsvis nyuddannet lærer og underviser i dansk og engelsk på en lille friskole. Men en stor del af fritiden bruger hun på frikirken Ny Livskvalitet, som forældrene Lene og Jens Jønsson startede i 2005, og hvor Josefine og hendes storebror, Alexander, sammen står for lovsangen.

Hun er også ansvarlig for ungdomsarbejdet i ”Youth Life”. Hun har et stort og brændende hjerte for teenagere og arrangerer også hyggeaftener i kirken for unge, der ikke er kristne.

Ny Livskvalitet ligger centralt i Nykøbing Falster.

Familien Jønsson var oprindeligt ikke-kristen, men deltog for ca. 20 år siden i et helbredelsesmøde med Hans Berntsen i en lille kirke på Lolland, og efterfølgende sagde de alle fire ja til Jesus.

Hans Berntsen har flere gange omtalt familien som ”dem med hunden” på sine møder.

– Vi havde en hund, som havde kræft, et gadekryds, men mest puddel. Min bror Alexander gik op til forbøn med hunden, og Hans bad for den. Den blev helt rask. Den blev senere undersøgt og havde ikke én eneste kræftcelle tilbage i kroppen. Hunden levede nogle år mere og blev 16 ½ år gammel. Den døde af alderdom, fortæller Josefine.

Hans Berntsen bad også for Alexanders dårlige knæ, som blev helbredt, og for Josefine, som dengang kun var 4 år gammel. Hun led af lungebetændelse, og lægerne havde mistanke om, at der kunne være tale om en mere alvorlig lungesygdom. Men siden har hun ikke haft problemer med lungerne.

Drillet for at være kristen

Familien Jønsson begyndt at holde lovsangsaftener hjemme i dagligstuen, men fik i 2005 etableret en egentlig frikirke i Nykøbing Falster.
Det er en karismatisk kirke, som lægger stor vægt på lovsang og helbredelsestjeneste.

Josefine har masser af eksempler på, hvad Gud kan gøre i menneskers liv. Men som ung teenager på en almindelig folkeskole på Falster var det ikke altid nemt at være den eneste i klassen, der var kristen. Hun blev drillet med det. Nogle sagde, at det var ”plat” at være kristen, og når hun frit og frejdigt talte om Jesus, kiggede de andre mærkeligt på hende.

– Men da jeg var 16 år, fik jeg et møde med Gud, som jeg aldrig glemmer. På et møde på GAF i Mariager følte jeg virkeligt, at ”rygsækken” blev taget af mine skuldre, siger Josefine.
Denne lethed og frimodighed præger også hendes nye sange om tro og liv og om længslen mod at gøre en forskel for yngre generationer.

Her kunne din reklame være
Se også