Tro, Håb & Inspiration

Alpha on location – Turen går til Israel

Er du mellem 20 og 35 år, kan du nu komme på Alpha-kursus i Israel og få stillet spørgsmål om tro dér, hvor det hele foregik.

I sommeren 2019 var en gruppe fra Israelsmissionens Unge på en uges rejse til Israel.

Alpha-kurserne har eksisteret i Danmark i mange år med stor succes, og flere er blevet personligt kristne igennem et Alpha-forløb.

Nu har Israelsmissionens Unge indgået et samarbejde med Alpha Danmark med titlen ”Alpha on location”. Dette kursus er rettet mod unge mellem 20 og 35 år. Det særlige ved dette forløb er, at det foregår i landet, hvor begivenhederne fandt sted, nemlig Israel.

En uge i Israel

Konceptet består af en uges ophold i Israel, med besøg på Saligprisningernes Bjerg, Via Dolorosa, gravkirken, grædemuren, fødselskirken mv. Tanken er, at ved at være dér, hvor begivenhederne fandt sted, så vil historierne i Bibelen også blive mere virkelige for den enkelte. Undervejs på turen bruges der tid på forskellige oplæg.

Alpha-oplæggene er designet til unge, og man kan være med uanset baggrund, overbevisning eller livssituation. Oplæggene udforsker livets store temaer som mening og tro og udfolder kristendommens grundelementer som “Hvem er Jesus?”, “Hvorfor og hvordan beder man?” og “Hvordan leder Gud os?”

Bibelundervisning på det, der kaldes Peters Sted, hvor man mener, at Jesus kaldte Apostlen Peter til at følge sig. Underviseren i den hvide t-shirt er Julie Kajgaard, som også skal undervise på Alpha.

Meningen med livet

Med Alpha on Location kommer deltagerne til at møde spændende mennesker, der bor i Israel/Palæstina, og de kommer til at reflektere over spørgsmål, som måske allerede nu rumsterer i dem, men som man sjældent har tid til at gå i dybden med i sin hverdag. At komme væk fra hverdagen hjælper mange til at se livet lidt udefra og måske gå i dybden med vigtige tanker og spørgsmål, som man ellers ikke har tid til.

Alpha Danmark og Israelsmissionens Unge håber, at med dette nye kristendomskursus i Israel/Palæstina vil der være flere unge, der får mulighed for at overveje, hvad der er meningen med livet, og om den kristne tro er noget for dem. Alpha Danmark bidrager med oplæggene på kurset, og Israelsmissionens Unge bidrager med sin rige viden om og kendskab til lokale personer i landet.

Alpha on location foregår i skolernes efterårsferie i uge 42 2022. Der er 25 pladser, og turen er målrettet unge 20-35 år. Rejsen koster 6.000 kr. inkl. fly, overnatning, lokal transport, entréer og næsten alle måltider.

Læs mere om Alpha on Location på www.alphaonlocation.dk, hvor man også kan tilmelde sig, eller kontakt landsleder for Israelsmissionens Unge, Kent Grinderslev Rasmussen, for mere information på kent@israel.dk

 

Her kunne din reklame være
Se også