Tro, Håb & Inspiration

Kristian synger om Gud og vidner på tv i ”The voice”

Kristian til ’Blind audition’ foran dommerne med ryggen til.

TV-programmet ”The Voice”, som har gået på tv i Danmark, kører stadig på norsk TV. Programmet går ud på, at man kommer til en blind audition, hvor man synger for fire dommere, som kan vende sig om, hvis de synes om det, de hører. Hjemmesiden verdinytt.no fortæller om Kristian Reite Grøtteland på 25 år, som er med i dette års program.

Kristian er lærerstuderende i Oslo og synger med i lovsangsgruppen i Filadelfiakirken i Oslo. Han meldte sig lidt spontant til programmet med chancen for at få mulighed for at synge for de fire dommere – og hele Norge – og ikke mindst fortælle om sin kristne tro.

Synger for at ophøje Gud

I introvideoen, før Kristian går på scenen til sin audition, følger et kamera med ham rundt i Oslo. Og han går lige til sagen:

– Jeg er født og opvokset i en kristen familie. Troen er meget vigtig for mig. Det handler om at fokusere på noget, som er større end mig selv. Jeg tror, Jesus døde for mig – og bruger musikken i kirkelig sammenhæng til at ophøje det budskab, siger han med et sikkert blik til kameraet.

Kristian Reite Grøtteland har sunget i børnekor, ungdomskor – og i lovsangsteamet i kirken hjemme i Ålesund. Nu er han en del af lovsangsteamet i Filadelfiakirken i Oslo.

– Jeg er mest til gospel og soul. Jeg føler mig taknemmelig for at kunne ophøje Gud med min stemme, siger han, og hos ham var der ingen tvivl om, at han skulle fortælle om sin tro på tv. Det er noget, som definerer mig, siger han. Så det har jeg det godt med. TV ville have et lille portræt af mig, som vises før jeg synger. Så det var helt naturligt at fortælle om, hvad Jesus betyder for mig, fortæller han.

Før han går på scenen i «The Voice» beder han en lille bøn og tager en dyb indånding. Det er ikke en bøn om at komme langt, siger han. Det er ganske enkelt en bøn om ro – og at Jesus er med ham i denne situation.

Kristian valgte Jarle Bernhoft som coach i sit videre forløb i The Voice.

Vellykket audition

Kristian Reite Grøtteland står klar på scenen til blind audition i årets «The Voice», hvor fire dommere sidder med ryggen til og kun kan høre hans stemme. Dommerne synes alle fire om Kristian, og én efter én vender de sig om. Da sangen er slut, er der masser af ros til den unge solist.

”Kristian, det var rigtig godt. Stemmekontrol, fortæller-evne – der er ikke så meget mere at sige: Du har hele pakken. Jeg elskede det”, siger Ina Wroldsen. ”Du har ingen grund til at være nervøs. Dette var kanon leveret”, følger Espen Lind op.

”Jeg synes, at du har en ro og tryghed helt fra starten. Når jeg ser, at du står og ryster nu, er det svært at forstå, at du havde så meget kontrol. Det var fantastisk!” konkluderer Espen Lind.

Kristian får efter responsen mulighed for at vælge en af de fire dommerne, som skal hjælpe ham videre i programmet og valget falder på den norske sanger Jarle Bernhoft. Bagefter er han glad og lettet. Nu er det bare at gå ”all in”, så ser vi, hvordan det går, siger han.

Programmet er netop startet på norsk TV2, så i skrivende stund ved vi ikke, hvordan det videre kommer til at gå Kristian.

Her kunne din reklame være
Se også