Tro, Håb & Inspiration

En dekonstruktion af dekonstruktion

For at få albummet ’Our Fathers Were Models for God’ skal man købe bogen Death to Deconstruction af bandets frontmand Joshua Porter.

Efter Showbreads fantastiske afskedsalbum Showbread is Showdead i 2016 efterlod bandet ikke meget håb for, at vi skulle høre mere til dem i fremtiden. Frontmand Joshua Porter, også kendt som Josh Dies, har også haft travlt med sit job som pastor, for ikke at nævne andre musiske projekter og hans forfatterskab. Det er dog netop sidstnævnte, som nu gør, at vi for første gang i over et halvt årti får Showbread at høre igen.

Den 15. November sidste år udkom bogen Death to Deconstruction. Det er frontmand Joshua Porters personlige oplevelse og svar på den trend, som er opstået, hvor mange tidligere kristne ‘dekonstruerer’ deres forhold til kristendommen. Dette ofte med det resultat, at deres tro bliver reduceret til en løs spirituel tilbøjelig, hvis ikke rendyrket ateisme.

Dette burde ikke være en anmeldelse af bogen, men Our Fathers Were Models for God hænger uadskilleligt sammen med bogen og ikke kun, fordi man kun kan få albummet, hvis man køber bogen. Med meget ligefremme tekster som “When God is finally everything, He won’t be anything at all” og “Nothings is true if everything is true” er det ikke decideret svært at tyde den position, bandet holder, når det kommer til gudsbegrebet.

Det er dog den ikoniske måde, Joshua og resten af bandet præsenterer alt dette på, som løfter denne udgivelse op på en andet niveau. Lydbilledet på albummet er en hardcore punk æstetik, blandet med grotesk og visceralt kaos i både instrumenterne og de lyriske billedsprog, når dette findes nødvendigt. Det er helt sikkert ikke et album for sarte sjæle.

Jeg kan varmt anbefale, at man lytter til albummet som det var tiltænkt. Som et ledsagerstykke til bogen. Men hvis man ikke er på udkig efter ny læsning på nuværende tidspunkt, så er albummet enestående nok til, at man godt kan retfærdiggøre pladsen på bogreolen, hvis bare for at få fingrene i dette unikum at et album.

Kunstner: Showbreads
Titel: Our Fathers Were Models for God
Genre: Industrial/Hardcore
Tilgængelighed: amazon.com

Her kunne din reklame være
Se også