Tro, Håb & Inspiration

Lecrae – rå og ærlig

Denne samling af rå, ærlige og aktivistiske sange vil gå ind i mange hjerter, som dels elsker musikken og god rap og dels har været interesseret i Black Lives Matter (bevægelse startet i USA som modstand til politivold/racehad). Første nummer er dedikeret til flere, der døde under urolighederne på gaden. Sangen starter godtnok som lovsang: “Excuse me, I have revival, let me praise me God”

Lecrae har vundet flere priser end nogen anden rapper (Dove Awards m.m., wiki). Han har arbejdet sammen med mange kristne musikere, vi kender. Men på disse sange er han meget nede på jorden. Ingen popmelodier. Der findes rap, elegant klaver og spidsfindigt sporadisk børne-sangkor.

Det handler om temaet succes: Lecrae rapper om sin personlige historie: ”They say that boy can’t take the pressure, but they see that I did it. Mama, I finally learned my lesson, now we counting them digits”. I sangen “protect my peace” beskriver han, hvor vigtigt det er for ham at stå fast på sig selv på trods af racehad: ”He told me I should take my life and rest in peace (Peace) God said, “Follow Jesus, live in peace and rest in…”

I “Journey” er det en historie om hans succes, og hvordan nogle ledere i kirken har kritiseret ham. Han føler, de har splittet kirken. Undertegnede følger ikke Lecrae på de sociale medier, så info er sparsom omkring hvem/hvad, nu fokuserer vi bare på sproget. Lecrae er velartikuleret. Præcis. Direkte. Indirekte – meget bli’r sagt:

”I used to focus on being some kind of athlete
I brought back home the gold for the weight of me and the track meet
Was smoking Nics at night while they was watching Nickelodeon
Now I’m giving sermons on stages without the podium”.

Kunstner: Lecrae

Titel: Church clothes

Genre: Rap / Hip Hop

Download: itunes.dk – Pris: 69 k

Her kunne din reklame være
Se også