Tro, Håb & Inspiration

Alle skal høre om Jesus

August syntes ikke, at han trods en kristen opvækst havde delt sin tro med ret mange. Det gjorde han noget ved, og nu har han delt evangeliet med omkring 16.000! Men det var ikke ufarligt...

Selvom området var et sted, hvor stort set ingen turister kom, så var der alligevel flot landskab mange steder.

21-årige August er fra Herlev følte, at noget var galt: Han havde ikke delt troen med ret mange. Og som han siger, ”så tror jeg, at man vil fortryde det”, hvis man ikke bruger de muligheder, man får, til at dele de gode nyheder om Jesus.

– Selvom jeg var vokset op i en kristen familie og havde gået i kirke hele mit liv, så følte jeg, at min tro var meget….uprøvet. Jeg følte, at jeg havde haft meget få personlige oplevelser med Gud.

August tænkte, at hvis han tog ud som en slags missionær, så ville det give ham nogle flere oplevelser. Hans præst anbefalede OM Danmark, og dem valgte August at tage af sted med i 5 måneder. Turen gik til et land i Sydasien, som af sikkerhedshensyn ikke er defineret nærmere.

I landet var der en fælles base, hvor man bad og brugte tid sammen, inden man blev sendt ud på trekking-ture. Trekking-turene var ofte flere dagsrejser væk og i områder, hvor de fleste ikke havde hørt om Jesus.

– Det var ret barske områder. Vi hyrede nogle til at hjælpe os med at bære de bøger, vi skulle have med. De havde ikke brug for så meget oppakning som os, forklarer August.

De levede kun af ris og linser i flere uger, når de vandrede. Og det virkede ofte uoverskueligt at nå ud til alle, siger August og giver et eksempel fra anden vandring:

– Vi vidste, at der var ca. 700 huse, vi skulle nå. Og vi stod der på bjergsiden, men vi kunne slet ikke se 700 huse. Vi var virkeligt demotiverede, for vi kunne slet ikke se husene, og vi troede aldrig, vi ville få delt bøgerne ud. Men det gjorde vi.

Et typisk vandreområde, hvor man kan skimte et par huse på skråningen. Alle skulle have en bogpakke, så der måtte vandres langt hver dag.
16.000 nået med evangeliet

August skulle, sammen med et lille team på 8 unge fyre, vandre fra landsby til landsby for at dele hæfter og dele af Det Nye Testamente ud til folk, som de mødte på deres vej. Én person ad gangen, hus efter hus. De gik sammen to og to og delte ud hele dagen indtil aftenstid, hvor de så fandt et sted at sove.

Landsbyerne var spredt ud over et større område og forholdsvis små, så man måtte tage et hus ad gangen, efterhånden som man kom forbi det. Men på trods af besværet, så delte de små bogpakker á fire bøger ud til ca. 4000 familier, som derefter kunne dele dem iblandt sig.

– Det er rigtig mange, smiler August. Det var vildt at tænke på, da jeg så tilbage på min første trek, da havde jeg og min makker delt 600 pakker ud. Og bare dét er jo langt flere mennesker, end jeg nogensinde har delt evangeliet med i Danmark.

August og hans teams rolle var at dele information ud, som lokale missionærer så senere kunne følge op på.

Voldsomme reaktioner

Langt de fleste tilhører en anden religion og kan derfor nogle gange være fjendtlige overfor andre religioner.

– Derude betyder religionen meget mere for dem end i Danmark. Som regel var de meget interesserede, men det var heller ikke sjældent, at de blev sure og truede af os. Især de religiøse ledere. Nogle gange var der dødstrusler, forklarer han.

Nogle gange rev de bøgerne i stykker. Det kunne August se, når de kom tilbage gennem samme landsby, som de tidligere havde vandret forbi.

– Jeg blev lidt frustreret over det. Jeg tænkte, at de har så lidt i de her landsbyer, så at de ikke engang respekterede det for at være en bog med undervisning, syntes jeg var svært at forstå. Men jeg forstod også, at det er naturligt at møde modstand.

En dag kom August og makkeren gående og så en yngre, rimelig tætbygget mand stå længere fremme. Han stod bare og stirrede på dem. Men det gjorde de fleste faktisk, da de sjældent ser hvide mennesker. De hilste på ham og gav ham en bogpakke. Manden virkede, som om han ikke helt kunne tale og lavede nogle håndtegn. Han dirrede underligt. Pludselig gav han Augusts makker et ordenligt slag på siden af hovedet, så brillerne fløj ned på jorden!

– Vi prøver at tale manden til ro, men han sparker ud efter mig med et cirkelspark lige foran mit hoved, som jeg lige når at trække tilbage. Vi går baglæns op ad bakken igen, og han tager en stor sten op og kaster efter os, men misser heldigvis.

– Og så løber vi bare for vores liv! Jeg var virkelig, virkelig bange i det øjeblik, understreger August, som vidste, at de var alene, og at manden var stærkere end dem. De bad og løb samtidig op mod nærmeste landsby. Heldigvis slap de væk, uden at manden fulgte efter dem. De andre i gruppen mente, at manden nok havde været dæmonbesat.

– Det har jeg ikke oplevet før, så det gjorde et stort indtryk på mig.

Fik stærke venskaber

Han fik undervejs et meget stærkt trofællesskab og venskab med de andre i gruppen, som har gjort et stort indtryk på ham.

– Fordi alle ligesom havde forladt deres hjem og deres komfortzone for at tage derned og dele evangeliet og lære Gud bedre at kende.

August var den eneste dansker. Men de var alle kommet af samme årsag, og det skabte et stærkt åndeligt fællesskab.

– Alle har samme mål om at komme tættere på Gud, og det gjorde bare, at man kunne udfordre hinanden og være sammen om det, forklarer han.

Mange unge tager på noget backpacking for at opleve verden under lidt mere luksuriøse og egoistiske forhold. Men August ser ikke oplevelsen som et offer, selvom det nogle gange var hårdt:

– Det er så tydeligt i Bibelen, at det er dét, vi er kaldet til at gøre. Så det var hurtigt at overbevise mig selv om, at det var det rigtige at gøre.

OM Danmark
OM Danmark er den danske afdeling af den internationale, tværkirkelige missionsorganisation Operation Mobilisation, som arbejder i over 110 lande, og gennem skibet Logos Hope.

OM Danmark arbejder for at sende danske missionærer ud i verden med evangeliet, samt at inspirere og motivere kristne til at involvere sig i mission.

Her kunne din reklame være
Se også