Tro, Håb & Inspiration

For forudsigeligt

Seventh day Slumber er et hårdtslående hardcore band fra USA, der har spillet sammen siden sen 1990’erne. De er succesfulde: har haft singler på hitlisterne og turneret verden rundt. De har også været småprovokerende. De er jo et rockband…!

Jeg har nemlig fundet videoer fra coronatiden, hvor de besluttede sig for at turnere – uden at tage penge for billetterne. Forsangeren hostede lidt på scenen, og udtrykte inderligt, at de bare var nødt til at spille for folk og få deres budskab ud i verden. Roc’n’roll! Der er mange positive ting at sige om dette band – bl.a. at forsangeren har en udmærket vokal med masser af skinger hæshed.

Ingen growl – mere bare klassisk hardcore lyd og stort tone – rang. Og så har han kunnet motivere sønnike til at være med på trommer. Søn er ham med sort/rødt hår. Rock veteraner har på dette album fortsat deres vante stil: Enkel hardcore rock, der handler om livets udfordringer og mentale udsvingninger: Ptsd. Afhængighed. Parforhold. Stoffer. Forkastelse. Det sidsnævnte bliver behandlet i sangen ”The word alive I tried to be everything”:

The problem with letting go // Is admitting to yourself it’s over
I couldn’t let you in // What would happen then?

I “Some things never change” lyder det igen råt og direkte:
Biting my tongue ’till it’s bloody // ‘cause I know that’s best for both of us // I won’t ever let myself become like you // All the people you’ve talked about // All the hate you’ve shown // It’s eating you alive and everybody knows.

Direkte og kritisk. Usødet og løgnbekæmpende. (Det minder meget om Korn og Skillet (amr. rockbands) – samme genre.) Og den kunst, de har valgt på album-coveret, er gennemført og skummel – som det jo skal være i denne ende af genre-spektret. Det kræver faktisk evner at producere musik og fortsætte så mange år. Bibeholde deres popularitet og friskhed. Jeg har lyttet så meget til Nick Cave, at jeg jo også må meddele lidt kritik: Det her er simpelhen for overproduceret og forudsigeligt.

Kunstner: Seventh day Slumber

Titel: Death by admiration

Genre: Hardcore

Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også