Tro, Håb & Inspiration

Kort og godt

Disciple er tilbage efter en lille afstikker som lovsangsband (under aliaset Hope & Glory).

Deres forrige indspilning blev udgivet under navnet Hope & Glory, hvilket varslede nye tider for bandet. Det var stort set et nyt band og den selvsamme besætning er også den nye Disciple-konstellation. Forsangeren, Kevin Young, er stadig den samme, så på den måde lyder Disciple stadig som sig selv, men der er også flere lydforskelle. Der er kommet “mere fut” i guitarsoloerne pga. af den nye guitarist, Andrew Stanton.

Et andet nyt tiltag er, at Kevin Young er begyndt at growle. Der har altid været masser af screaming (et lyst toneleje), men på denne plade forsøger Kevin sig også med growling (et dybere toneleje) på flere sange og slipper såmænd ganske godt fra det. Den bedste sang i mine øre er Bow Down, hvor der udover en god tekst (med growling) findes trestemmige harmonier, som virker lidt som en hyldest til Stryper, for det har været et af Strypers varemærker. Teksten handler om ikke at have andre guder end Gud.

Med sine 42 minutter kommer man forholdsvis hurtigt igennem indspilningen, men den er pengene værd. Pladens titel kan måske lyde skræmmende og ildevarslende, men døden referer til Jesu død som fx i åbningssangen The Executioner, der handler om, hvordan vi er døde med Kristus (Gal. 2:20), og titelsangen Skeleton Psalm handler ikke kun om at være et skelet, men derimod om at finde meningen med livet.

En anden interessant sang er Bad Words, som handler om, at det ord, som mange mennesker bruger som et bandeord uden overhovedet at tænke over det (nemlig ordet Jesus), er ganske dyrebart og livsforvandlende og egentlig vores et og alt og såmænd ikke noget, vi skal undskylde for.

Disciple er tilbage i topform trods udskiftninger.

Kunstner: Disciple
Titel: Skeleton Psalms
Genre: Rock/Metal
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også