Tro, Håb & Inspiration

Smuk fortolkning af salmer

Det er svært ikke at lade sig begejstre af Chris Rices krystalklare stemme og smagfulde guitar- og klaverspil. Chris Rice er igang med sit 10. album på ca 22 år. Det seneste album i hans eget navn er fra 2007. Så det er 12 år siden, han har udgivet sit seneste album.

Det første spørgsmål: er det ventetiden værd? Det kommer nok lidt an på, hvad man har ventet på. Hvis man havde håbet på sange i Chris Rices finurlige og til tider naive univers, bliver man måske skuffet.

Havde man derimod drømt om en Chris Rice, der som en moden mand tager fat i salmer, som har levet i op til hundrede år, og fortolker dem på sin helt egen oprigtige og smukke måde – så er det bestemt ventetiden værd.

Chris Rice bringer disse evergreens ind i sin dagligstue og i lytterens. Der er ingen nye sange, dog er der blevet plads til hans eget mesterværk “untitled hymn”, som han skrev tilbage i 2001, og som må siges at være ganske ny sang i forhold til de øvrige sange på albummet.

På “Untitled Hymn – A Collection of Hymns” findes klassikere som Amazing Grace, What a Friend We Have In Jesus, og When I survey the wondrous Cross. Og minsandten om ikke der er blevet plads til salmen Fairest Lord Jesus, som for danske ører uanset årstid lugter af jul; det er en engelsk udgave af Dejlig er jorden, som i øvrigt ikke har noget med jul at gøre.

Dette album fra Chris Rice lyder lidt af missionshus og kirke i forrige århundrede, men på den fede måde. Det betyder blot, at de sange er holdbare og værd at lytte til endnu en gang, så de kan sagtens tage en tur mere.

Kunstner: Chris Rice – Titel: Untitled Hymn – A Collection of Hymns – Genre: Folk/salmer – Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også