Tro, Håb & Inspiration

På en mission for at vække Europa

Har du drømt om at se det ene europæiske land efter det andet blive fyldt af mennesker, som tror på og lever deres liv for Jesus? Det er drømmen bag det årlige Awakening Europe, som hvert år tiltrækker tusindvis af kristne fra hele Europa. Denne gang foregik det i den smukke hovedstad Riga i Letland, som i år fejrer 100 års selvstændighed.

Letland er kendt for deres frihedssange. I 1873 arrangerede man den første sangfest med 45 kor og ca. 1000 deltagere i Riga.

Da Letland var under Sovjetunionens styre, var flaget forbudt at vise frem. Til gengæld kunne man stadig synge offentligt, og sangen blev et stærkt våben til at udtrykke nationalfølelsen. Som et råb om frihed. I dag anslår man, at der findes 1,2 millioner lettiske folkesange i Letland! Men ligesom det engang var fysisk frihed, man sang for, så var det denne gang åndelig frihed, man sang for.

Ofte blev lovsangen før møderne ved længe efter planlagt, fordi lovsangen fortsatte blandt publikum. Og jævnligt knælede talerne og musikerne under lovsangen.

I det hele taget var det en meget tilbedende konference, hvilket det også har været de forrige år, siden den første Awakening Europe for nogle år siden. Det var smukt at være vidne til, hvordan alle mulige europæere, og nogle med deres nationale flag, tilbad Jesus – som den rigtige åndelige udgave af det europæiske Melodi Grand Prix, kunne man måske sige.

Broder Yun, også kaldet ”Den Himmelske Mand”
Del troen for enhver pris

Kineseren Brother Yun, som bliver kaldt ”Den himmelske mand” efter en ret utrolig bog af samme navn, var blandt talerne.

Han har tilbragt samlet 10 år i de brutale kinesiske fængsler, fordi han ufortrødent har delt evangeliet i Kina. Han havde et budskab til europæerne:

– Jeg tror, at sejren for de kristne er, hvis de er klar til at ofre alt for at få troen ud. Vi må forsage vores egne ideer, sagde han blandt andet. Han opmuntrende os også til ikke at give op, selvom vi kommer ud for problemer pga. troen. For Gud er trofast.

– Europæerne er trætte af religion. De har brug for Jesus, og de har brug for at møde venner af Jesus! sagde han og udfordrede os alle til at dele troen med vores næste.

Og hver eftermiddag fredag, lørdag og søndag var der god mulighed for at deltage i workshops om at dele evangeliet – og rent faktisk gøre det!

Der var outreach hver dag, hvor mange delte troen på Jesus på hver deres måde.
Det handler om de andre

Generelt er det ikke helt som en af de mange konferencer med meget undervisning – her vil de udruste folk til at gå fra undervisning til at dele troen, samtidig med at kærligheden til Gud bliver fornyet og forstærket.

Så fokus er meget udadrettet. Europa skal vækkes, men det skal vi kristne også selv. Det bar de fleste taler også præg af.

Todd White satte tingene på spidsen og understregede, at mennesker går fortabt, når de ikke nås med de gode nyheder. White talte ud fra sit eget liv, før han blev kristen.

– Stop med at holde igen. Jesus gav alting for os, sagde han og talte om, at vi alle på et tidspunkt vil bøje knæ for Gud – enten frivilligt eller under tvang:

– En dag skal du stå foran Gud for at blive dømt, var de klare ord fra White, som også flere gange vendte tilbage til, hvor vigtigt det er, at vi kender Bibelens ord.

Der blev delt gratis billetter ud, som man kunne give til folk i byen. Og der var flere hundrede, som valgte at sige ja til at tro på Jesus til de store aftenmøder. For nogle var det første gang, og for andre var det en genopvækning af troen.

 

Hannah Svinth Clausen fra Aarhus er med for tredje gang.

Hvem har du været afsted med?
– Jeg har selv booket flyet og tog derover en dag før den gruppe, som jeg var sammen med resten af dagene. Gruppen var ca. 20 mennesker, som tog af sted sammen igennem LFKU. Jeg kendte bare et par stykker af dem i forvejen.

Hvad synes du har været godt ved at være med?
– At bruge intens tid sammen med Gud. At blive mindet om Hans kærlighed til mig og blive genfyldt af lyst til at give den videre til naboer og studiekammerater. Jeg mødte nogle mennesker, for hvem Gud betyder alt, og som gerne vil ofre noget for Ham.

Har du haft nogle særlige oplevelser, der gjorde indtryk på dig?
– Den frie og åndsfyldte lovsang, hvor der spontant startede nye sange fra forskellige steder i arenaen. Det var særligt fantastisk, fordi jeg fornemmede, at vi alle var en del af lovsangen, og det var Ånden mere end bandet, der ledte. Vi var der som enhed for at lovprise Gud.

Filip Kokkenborg Søndergaard fra Ølgod er med for fjerde gang.

Hvem har du været afsted med?
– Med Søren Sørensen og den tur, der blev arrangeret af LFKU.

Hvad synes du har været godt ved at være med?
– Jeg synes de holder tråden rigtig godt med at prøve at vinde byen og landet for Jesus og sætte gang i vækkelsesilden eller sprede den. De prøver på at inddrage alle, der er på konferencen, og sige ”I er alle sammen en del af det at vinde folk for Jesus, hvad enten I deler billetter ud, eller I beder for nogen eller siger ”Jesus elsker dig”, så er det nok”. De gør det let at vidne og invitere folk.

Har du haft nogle særlige oplevelser, der gjorde indtryk på dig?
– Jeg bliver begejstret, hver gang jeg er afsted, og bliver tændt for, at der må ske det samme i Danmark.

– At vi må opleve at se folk blive sat fri og helbredt, som man ser på konferencerne. Det er rimeligt store vidnesbyrd. Folk der bliver sat fri fra depression, og folk der bliver helbredt fra hofteskader, knæskader osv.

Her kunne din reklame være
Se også