Tro, Håb & Inspiration

Veninderne er lige på den anden side af væggen

Rebekka bliver start student efter 3 år på Vejlefjordskolens kostgymnasium.

Rebekka Nutzhorn bliver snart student og er en af de elever, der har gået på Vejlefjord siden 1. klasse. Da hun blev færdig med grundskolen, valgte hun at flytte ind på skolens kostafdeling. Det har givet hende venner på en helt ny måde.

– Når man bor på skolen, kan man være sammen i 100 timer, hvis man vil, fællesskabet er bare fedt. Og nu hvor jeg bliver student, tror jeg, at det bliver rigtig svært at vænne sig til ikke bare lige at have vennerne inde på den anden side af væggen. Omvendt har jeg fået venner fra hele landet, så jeg ved også, at uanset hvor jeg tager hen, så vil der være venner, jeg har mødt på Vejlefjord.

Rebekka fortæller også, at det med at bo på skolen har været en rigtig god mellemting mellem at bo hjemme og flytte hjemmefra:

– Man bliver moden på en god måde, man skal klare flere ting selv. Også personligt betyder det at være så tæt sammen, at man ikke kan holde en facade. Man er nødt til at åbne sig, blive sig selv, slappe af som person og hvile i sig selv. Jeg er blevet meget mere moden. Man lærer også, hvordan man på den rigtige måde skal håndtere konflikter mellem veninder.

Rebekka smiler over hele hovedet, når hun fortæller om festen over alle fester. I år var der kun én klasse til at lave en hel gallafest med nomineringer, pyntning, konkurrencer, sangnumre og gallafilm:

– Her fik vi virkelig testet hinanden af, hvordan arbejder man under pres, det gav nogle gode erfaringer i forhold til arbejdslivet, hvor man også skal arbejde i teams.

Tiden er gået lynhurtigt for Rebekka:

– Det har været en helt særlig oplevelse at være så tæt på hinanden, spise sammen, lige en tur i fitness sammen, over i hallen og spille volley, hvis man vil, lave skoleopgaver sammen. De aftener, der er bedst, er bare dem, hvor man er fuld af latter, når man hygger på et værelse. Der vil altid være nogen for en. Det faglige er jo stort set det samme uanset hvilket gymnasium, man vælger, så det var ikke derfor, jeg valgte Vejlefjord. Det var, fordi man får så meget mere. Det har været én stor oplevelse.

Her kunne din reklame være
Se også