Tro, Håb & Inspiration

Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing kan se tilbage på rekordår

Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, også kendt som KG, har siden 1982 udklækket studenter. I år blev det til 70 stx-studenter.

De første studenter på KG i år var (fra venstre) Mads Lavdal Jakobsen, Emma Søe Norup og Maja Vandana Roelshøj Andreassen, som her hejser flaget efter veloverstået sidste eksamen mandag den 24.6.

Missionen er klar for det kristne gymnasium i Ringkøbing. Skolen tilbyder et fagligt kvalificeret og kristent funderet skolemiljø, hvori man uddanner elever til kompetente studenter med en reflekteret kristen tro og medmenneskelig forståelse og indlevelse.

Rektor Karsten Hauge Mortensen kan med glæde se tilbage på et rekordår:

– Aldrig har vi haft så mange elever, og alle har bestået med flotte resultater. Der er jo dejligt, lyder det fra rektoren.

På spørgsmålet om man skal være kristen for at blive optaget på KG, er svaret et klart nej:

– Man skal ikke være kristen for at blive optaget på KG. Hvem kan også bevise det? Vi har elever, der er lidt uenige, og andre, som er meget uenige i nogle af skolens synspunkter, men man skal kunne respektere skolen som den er, og vores værdigrundlag afspejles jo i vores fællesskab, siger Karsten Hauge.

Alle elever deltager i de obligatoriske arrangementer, bl.a. andagter om formiddagen og fællestimer.

– Mærker I på skolen, at de kristne værdier er under pres?

– I fag som kristendom og samfundsfag mærkes det i debatten. Og også blandt elever uden for klasselokalet, som af og til har brug for at drøfte noget med en af de lærere, som har vagt. Men det er ikke noget, der fylder meget i hverdagen, siger Karsten Hauge.

Bo på dit gymnasium

På KG kan man være både dagelev og kostelev. Som dagelev møder man på KG som på et almindeligt gymnasium. Man deltager i undervisningen og sociale arrangementer, men sørger selv for kost og logi.

Som kostelev på KG spiser man på skolen og bor i kollegiehuse sammen med 5-11 andre unge. Er man kostelev og bor ens forældre mere end 20 km fra skolen, er man berettiget til at modtage SU for udeboende.

Skolen har i år haft 200 elever, hvoraf ca. 3 af 4 er kostelever.

’Danmarks bedste’ i tre år

Tre år i træk er KG blevet kåret til ‘Danmarks bedste gymnasium’. Hårdt slid fra både elever og ansatte gjorde i 2014, 2015 og 2016 KG til det sted i Danmark, som løftede elevernes niveau mest i forhold til de karakterer, eleverne kom med og deres forældres uddannelsesniveau.
Se mere på kristne-gym.dk

Her kunne din reklame være
Se også