Tro, Håb & Inspiration

Sofus savnede ’kunstmusik’ på den danske lovsangsscene

Sofus Møglich Rasmussen har trods sine kun 20 år allerede spillet lovsang i mange forskellige sammenhænge. Her spiller han sammen med sit band til Late Night på EFD og Baptisternes landsstævne på Efterskolen Lindenborg i uge 29. August Hasbirk er guitaristen i baggrunden.

Sofus Møglich Rasmussen er musiker og har trods sine kun 20 år allerede spillet en masse lovsang i mange forskellige kirker; IM, Evangelisk Frikirke, Baptisterne, Apostolsk Kirke, YWAM, The Gospel Fellowship m.m. – noget han holder meget af.

Den 5. august udgav Sofus albummet “Kind of Worship”. Albummet er udgivet under kunstnernavnet “MØGLICH”. Om baggrunden for at udgive dette album, fortæller Sofus:

– Jeg har oplevet, at musikken har været meget ensformig og det jeg vil kalde brugsmusik (simpelt og til brug i menighederne). Jeg har savnet et fokus i den danske lovsangsverden på at skabe det, jeg vælger at kalde kunstmusik. Så det har jeg prøvet at gøre på dette album. Musikken er en blanding af jazz i flere former, popjazz, fusionsjazz, standardjazz, og mere klassisk CCM, Contemporary Christian Music.

Alternativ lovsang

– Jeg ønsker at give et alternativt bud på lyden af lovsang. At vise, at lovsang lyder på mange måder, at lovsang er en ofring til og en ophøjelse af Gud med det, vi har – hvilket i mit tilfælde har været kompleks harmonik og hurtige musiske løb. Af denne grundtanke om lovsang kommer også titlen på albummet. Netop fordi jeg mener, at denne musik også er en slags lovsang (a kind of worship) på trods af, at det ikke er musik, man sædvanligvis forbinder med lovsang, siger Sofus.

Sofus har været projektleder på albummet, og han har skrevet og arrangeret musikken. Derudover spiller han bas (elbas/kontrabas) på alle tracks’ene og synger på to af dem. Han håber, at der er interesse for sådan et album, med en anderledes form for lovsang og tilbedelse, og håber også, at folk vil tage godt imod det nye album.

Sofus har modtaget musik undervisning siden han begyndte i 0. klasse. Da han var 10 år, blev el-bassen hans hovedinstrument.

Begyndte som lille

Sofus begyndte allerede at spille musik som ganske lille. Som søn af musikeren Dan Möglich Rasmussen og sangerinden Miriam Jul Rasmussen, var barndomshjemmet fyldt med musik og musikere. Da Sofus startede i 0. klasse begyndte han også at modtage klaverundervisning, og som 10-årig valgte han, at el-bassen skulle være hans hovedinstrument. Som 14-årig begyndte han også at spille kontrabas.

Kun 4 uger efter at være begyndt med basspilleriet, optrådte han, alene, foran sine skolekammerater. Siden da har han, med stor entusiasme, involveret sig i så mange musikalske sammenhænge, som han overhovedet kan finde tid til.

Sofus startede i 2019 på Sankt Annæ Gymnasium i København, som gymnasie- og MGK-elev. I 2022 starter Sofus som elev på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, på uddannelsen der hedder “Rytmisk Samtidsmusiker”.

Læs også musik anmeldelsen her: Kind of Worship

Her kunne din reklame være
Se også