Tro, Håb & Inspiration

Hvorfor vendte Brian Welch tilbage til Korn?

Da guitaristen Brian ’Head’ Welch i 2005 sagde nej tak til en pladekontrakt på 150 millioner og forlod det band, som han var med til at grundlægge, så var det pga. Jesus. Og da han i 2013 vendte tilbage til Korn, var det også på grund af Jesus. Nu forklarer han hvorfor.

Der er nok en forælder eller to, som vil rynke på næsten over Korns musik. Bandet blev grundlagt i 1993 og er kendt som bandet, der grundlagde genren ’nu-metal’. Og det er ikke musik for sarte sjæle. Både musik og tekster har ofte en mørk undertone. Bandet synger om de svære ting i livet som seksuelt misbrug, mobning, undertrykkelse og stofmisbrug.

Så hvorfor ville Welch tilbage til sit band? Det startede efter, at han havde gæsteoptrådt til en Korn-koncert og følte sig kaldet til at tage tilbage. Han sammenligner det med en nyfødt, som i den første tid skal beskyttes og være i et rent miljø:

– Sådan er det også åndeligt set, hvor du er nødt til at tage væk til et rent miljø og komme til at kende…det nye liv, og blive styrket og forberedt. Og det er, hvad der er sket, forklarer han.

– Jeg ved godt, at musikken er vild, men teksterne er mest om smerte. Og de kommer fra et ægte og råt sted. Folk har brug for håb. Der er nogle helt vilde afhængigheder i den verden. Der er depression. Der har været mange historier om selvmord. Er der et bedre sted at være, når jeg er bærer af meningen med livet? Jeg mener, jeg kender svaret på meningen med livet, uddyber han.

Kort før nytår var Welch med i video-serien ’I am second’, hvor kendte mennesker fortæller om deres tro på Jesus. Han har også lavet en hel film om sit turbulente liv, som hedder ’Loud Krazy Love’.

– Det er ikke det mest populære til en rockkoncert, at tale om Kristus. Jeg gør det, fordi det er den mest ægte ting, der nogensinde er sket for mig.

– Han siger i Bibelen, at han vil genoprette alle ting. Gud er så god, at han genoprettede mig på den måde…han giver os glimt af det ved at genoprette dit liv. Han genoprettede mig på en måde, som er unik for mig, slutter han.

Se den anden ‘I am second’ video her. Den første video kan ses her.

Se også