Tro, Håb & Inspiration

Gud er med på grønsværen

- Det gælder både i Nordjylland og i Tanzania, mener klubben ’Kirkeholdet Vrå’.

Man kan fint forene fodbold, tro og hjælpearbejde, mener Jakob Lunding Andersen og Martin Daugaard fra ”Kirkeholdet Vrå”. De sælger signerede fodboldtrøjer til fordel for børn i Tanzania.

”Alle har brug for et sundt fællesskab, og det er en gave at kunne spille fodbold”.

Det siger danske Martin Daugaard. Han er initiativtager til et nyt projekt i organisationen Make Possible, hvor fattige og forældreløse børn får mulighed for at spille fodbold og samtidig få en god skolegang.

Martin leder fodboldklubben Kirkeholdet SOS, og han havde længe haft et ønske om at støtte udsatte børn gennem fodbold. Muligheden kom gennem Make Possible, som nu har startet et projekt i Tanzania, nærmere bestemt på skolen i Mateves, Arusha.

Drøm bliver virkelighed

– Vi har altid haft et ønske om at være et fællesskab, som kan gøre en forskel. Vi fik idéen om at hjælpe udsatte børn i Tanzania til at spille fodbold, fordi vi ved, hvor privilegerede vi er her i Danmark – og vi kan jo ikke bare tænke på os selv.

Vi fik en idé om at få professinelle spillere til at signere deres fodboldtrøjer og give dem til os, og så sætter vi dem på auktion. Jo mere folk byder for trøjen, jo flere penge går der til børnene i Tanzania.

Fra Vrå til Tanzania

Den kristne fodboldklub i Nordjylland, Kirkeholdet Vrå, gør drømmen til virkelighed i Tanzania. I Afrika får børn mulighed for at spille fodbold og mulighed for at få en fremtid med liv og mening. Siden 2011 har Kirkeholdet i Vrå forenet fodbold og tro for massevis af drenge og mænd i hele Danmark.

– Vi ønsker at sætte fokus på de gode værdier som næstekærlighed, og nu rækker vi også ud med vores gaver og evner til drenge og børn udenfor landets grænser. Det gi’r rigtig meget mening for os, fortæller holdets stifter og initiativtager til projektet Martin Daugaard.

Hvordan har I fået ideen til at hjælpe i Tanzania?
Vi har altid haft et ønske om at være et fællesskab, der rækker ud. Og så fik vi ideen med at hjælpe andre til at kunne spille fodbold, fordi vi selv ved, hvor privilegeret vi er i vores land og det fællesskab, vi har.

Hvordan starter man et hjælpe- arbejde i Afrika?

Vi har nogle gode kontakter igennem kirke og vores tro, som har kunne hjælpe os i gang i Tanzania. Men det er klart, at der også skal nogle penge til for at gøre en forskel dernede.

Vi har selv lidt penge i klubkassen, som vi vil donere over en årrække, men for at det skal blive et ved varende projekt, har vi forsøgt at tænke ud af boksen.

Vi har en kærlig far i himlen, men han er også kærlig overfor fattige og folk, der er glade for fodbold.

Derfor sælger vi fodboldtrøjer fra professionelle, som vi får af forskellige spillere og klubber. Vi har oplevet god opbakning til det og bl.a. har vi fået trøjer fra Joakim Mæhle, Stig Tøfting og Aab. De synes, at det er et rigtig spændende projekt, vi har gang i, og det er dejligt at opleve, at de bakker op om det.

Tro og fodbold

Hvad har tro, Tanzania og fodbold med hinanden at gøre?
Det er egentlig ret simpelt. For vi tror på, at vi kan gøre en forskel gennem glæden i fodbold. Når vi giver børn mulighed for at få mening i livet ved fodbold og en skoleuddannelse, giver vi dem også tro på livet og fremtiden.

Den tro vi har på Kirkeholdet, kan gives videre på mange måder. Vi har en kærlig far i himlen, men han er også kærlig overfor fattige og folk, der er glade for fodbold.

Vi appellerer til et publikum, der kun er i fodboldverdenen, når vi sælger fodboldtrøjer. Vores fodboldklub går på banen som mere end et fodboldhold, og selvom projektet er udebane for os, så mærker vi alligevel, at vi kan give kærlighed videre gennem fodbold. Tanzania-projektet fuldender fodbold og tro meget smukt.

Hvordan kan man hjælpe projektet?
Det kan man indtil videre ved at byde på de fodboldtrøjer, vi lægger op, og jo højere man byder, desto flere penge til børnene i Tanzania.

Vi forsøger også at skabe andre muligheder, som skal udvikle projektet, men vi har brug for flere hænder og ikke mindst tegnebøger, smiler den unge nordjyde. Vi har brug for flere, der griber projektet sammen med os, både sponsorer og privatpersoner.

Det vigtigste er, at man følger med i projektet på Facebook-gruppen lige nu, men vi håber også, andre begynder at tage kontakt til SOS. Det kan være, man kender nogen, som kender nogen, og det er sommetider den vej, der åbner flest og nye døre.

Vi håber, flere vil være med til at sprede budskabet og selv tage ejerskab, slutter Martin.
Man kan følge projektet på Facebook, hvor gruppen hedder Kirkeholdet SOS.

Her kunne din reklame være
Se også