Tro, Håb & Inspiration

Nu’ det jul igen!

Kreativt og behageligt julealbum fra en artist, der normalt gør sig i lovsang.

Matt Maher er nok et ukendt navn for mange herhjemme, men han bliver mere og mere kendt som lovsanger og sangskriver i USA, hvor hans sange finder indpas i kirkerne og på de kristne hitlister.

Der er mange nye julesange på pladen, hvilket er godt, hvis man synes, man har hørt det hele før. Man får ni helt nye originale sange, og dertil fire klassiske, typisk med en ekstra ny bridge eller et omkvæd, hvilket gør, at også disse føles nye.

Her falder ‘Jingle Bells’ lidt udenfor, der trods sit jazzede arrangement ikke har noget nyt i sig.

Det har de andre tre til gengæld. ‘The first Noel’ har fået et ekstra omkvæd, som tilfører sangen en lovsangsdimension. ‘O Come O Come Emmanuel’ går lidt hurtigere, end man er vant til, men den fungerer godt, har fået en ny bridge og er en af pladens bedste sange. Den sidste af de kendte sange er ‘Hark the Herald Angels Sing’ i en irsk inspireret version, som lyder, som om ‘Rend Collective’ kunne have lavet den.

Af de nye originale sange er de bedste ‘He Shall Reign Forevermore’, en uptempo jule-lovsang, man straks får lyst til at synge med på. ‘Hope for Everyone’ er en enkel sang, der fungerer rigtigt godt musikalsk. På ‘Glory (Let There Be Peace)’ får man gospelstemning for alle pengene med Hammond-orgel og baggrundskor. ‘Little Merry Christmas’ er en hyggelig sang i stil med ‘Rock Around the Christmas Tree’.

Så dukker Amy Grant pludselig op på sangen ‘Always Carry You’ hvor Matt bare synger backing til, så det er ikke en duet i ordets egentlige forstand.

Pladen kan sagtens fungere som baggrundsmusik, når man har julegæster på besøg, da der der ikke er nogle deciderede dårlige sange, der skærer i ørene.

Kunstner: Matt Maher – Titel: The Advent of Christmas – Genre: Julemusik/lovsang –
Download: itunes.dk – Pris: 99 kr.

Her kunne din reklame være
Se også