Tro, Håb & Inspiration

Gentænkte godbidder for både nye og gamle fans

Emery færdiggjorde sidste år en finansieringskampagne for at kunne indspille et nyt album. De har i mellemtiden besluttet sig for at udgive et album fyldt med gamle sange, gentænkt med nye melodier og instrumenter, imens vi venter på det nye album.

Emo og screamo har været to genrer, som altid har haft en meget svag repræsentation på den kristne scene. Emery har dog været et af de bands, som jeg føler altid har været der, både før og efter jeg blev klar over deres kristne baggrund.

Emery har været et band i 18 år. Det er næsten to årtier af musik, som der er at tage fra, da bandet skulle vælge, hvilke sange de følte der trængte til en genindspilning. Jeg finder det meget svært at beklage mig over de sange, der er blevet valgt. Lige fra mine gamle favoritter som ’After The Devil Beats His Wife’ til sange som jeg aldrig havde tænkt så meget over, før jeg hørte dem i deres genindspillede version, for eksempel sangen ’Studying Politics’.

Den oplevelse, jeg får igennem disse genindspilninger, er, at der generelt virker til at være en mere tilgængelig vibe på disse versioner af sangene. Ikke nær så mange råb og skrig, som man måske kunne forvente, hvis man kender bandet. Dette kan måske skuffe gamle fans, som mangler den emotionelle aggressivitet, Emery er kendt for, men husk nu på, at dette bare er et sideprojekt, imens de gør deres helt nye album klart. Jeg finder personligt, at den forholdsvist rolige, men samtidigt meget følelsesladede stemning er en behagelig ændring i tempo fra, hvad man er vant til.

Hvis du ikke kender Emery, og måske ikke er så meget til de skrig og skrål, der normalt hører til denne slags bands, så vil dette album måske være en rigtig god intro til et af de mest passionerede bands, som den kristne, og bare den generelt alternative scene, har haft æren af at være vært for.
Joey Lønsmann Jensen

Her kunne din reklame være
Se også