Tro, Håb & Inspiration

Medrivende rejse gennem tid og rum

Alle, der havde bare et halvt øre åbent til den kristne metalscene tilbage i midten af 00’erne, har helt sikkert hørt navnet Becoming the Archetype. Nu, et årti efter deres 5. album, er tre af de originale medlemmer tilbage for at blæse os alle sammen bagover.

Becoming The Archetype har næsten altid haft et koncept bag deres albums. For eksempel 2008’s Dichotomy, som blandt andet fortolkede diverse C.S Lewis fortællinger i dets tekster.

Children of the Great Extinction fortsætter denne kærlighed for fortællinger gennem musikken. Denne gang er den er episk science fiction-inspireret fortælling, som endnu engang vækker associationer til CS Lewis’ forfatterskab, ved at have et åndeligt budskab i en yderst fantastisk fortælling.

Uden at afsløre for meget af selve historien, så er det en fortælling om et udsendt, udvalgt folk på en fjern planet, der mister forbindelsen til deres herkomst og historie, hvorfor en ekstraordinær ekspedition må sættes i værk fra deres hjem, for at de kan genskabe forbindelsen til deres oprindelse og bringe meningen tilbage til eksistensen.

Bare ud fra dette korte resumé er det nok ikke svært at drage nogle paralleller til den bibelske fortælling om menneskets fortabelse og frelse. Det er dog også en meget relevant fortælling, som jeg tror, mange kristne vil kunne nikke genkendende til i denne moderne verden.

Hele denne historie bliver bragt utroligt effektivt til live af de tre veteraner i bandet. Seth Hecox på guitar og keys skaber det perfekte lydtapet til den storslåede fortælling, med god hjælp fra en af genrens – efter min mening – absolut største trommeslagere, Brent Duckett. Bassist, vokalist og frontmand Jason Wisdom præsterer som en mester i sit fag, med dyriske råb og skrig, som er lige så sprængfyldte af energi, som de har været i snart to årtier.

Children of the Great Extinction er en utrolig let anbefaling til alle fans af metal.

Kunstner: Becoming the Archetype
Titel: Children of the Great Extinction
Genre: Progressive Death Metal
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også