Tro, Håb & Inspiration

Kristen skater samler unge

Den 24-årige skater Beaver Fleming, USA, benyttede sin optræden i forskellige byer i Danmark til at dele sin kristne tro. Han besøgte bl.a. Streetdome i Haderslev den 4. august.

Skater Beaver Fleming (til venstre på bænken) med arrangør Thomas Hansen (til højre på bænken) til arrangementet i Aarhus.Foto: Michael Kortbek – Instagram: @flyver_mtb

I et halvt år har teamet i Eternal Riders snakket om og bedt for, at det kunne lykkes Beaver Fleming – 24 år, fra USA og professionel skater – at tage en tur til Danmark. Først i august gæstede han Danmark.

Beaver Fleming (med hjelm) til eventet i Aarhus.

Det fortæller Thomas Hansen, der har været med til at arrangere turen. Thomas Hansen er professionel atlet i BMX og mountainbike og indehaver af firmaet All Access, der arrangerer skate-events, BMX-events, shows og workshops i Danmark.

”Beaver Fleming rejser verden rundt, skater og deler om troen på Jesus,” siger Thomas Hansen.

Hygge i Haderslev

Den 4. august gæstede Beaver Fleming Haderslev og boede hos et kristent værtspar i byen.

Kl. 14-17 var han at finde på Streetdome (en indendørs og udendørs skatepark) i Haderslev sammen med Thomas Hansen og omkring 100 skatere, hvoraf de fleste var i alderen 10-21 år plus nogle få voksne. Fire piger på omkring 12-14 år var med.

Der blev afholdt Best Trick-konkurrence med skateboard-præmier til de bedste. Det kendte skateboard-trick kickflip var noget af det, der begejstrede. I et kickflip sætter man af fra skateboardet, hvorefter det drejer rundt i luften, og så lander man (forhåbentligt) på det igen.

Kristne budskaber

Der er fokus på, at de i Eternal Riders er kristne atleter, hvilket også fremgår af klistermærkerne. Der blev også bedt om beskyttelse af skateparken. Beaver Fleming udfoldede nogle af sine tricks på skateboardet, som deltagerne klappede af.

”Det var en intens dag med præmier, autografer og en masse socialt. Vi er nede på jorden og snakker om tro på en måde, hvor de unge kan forstå det,” siger Thomas Hansen.

Han og Beaver Fleming delte om, hvordan de har oplevet at få fred gennem troen på Gud og hans tilgivelse for, hvad de har gjort forkert. Til eventet kunne man blive bedt for og få en særlig skate-Bibel på engelsk med vidnesbyrd først i bogen fra skatere om, hvad Gud har gjort for dem.

Pizza i kirken

Fra kl. 17 var der pizza og sodavand i Frikirken i Multihuset i Haderslev.

40 af skaterne gik med. Ved et alterkald gik 16-17 drenge op og blev bedt for af Beaver Fleming. Gruppen vil blive fulgt op på, og efter planen vil de blive ved med at mødes i skateparken i Multihuset med en voksen kristen.

Målet er at være der for de unge og lytte til dem – og så af og til dele skriftsteder, som bliver sat i relation til hverdagslivet.

”Gud kender dem og kan arbejde i dem. Så starter der en proces i dem. Vi fortalte også, at nogle vil vende sig imod dig og hade dig; men Jesus er der,” siger Thomas Hansen.

Instagram: @beaverfleming , @allaccessdk , @eternalriders

Se også