Tro, Håb & Inspiration

Det er ok at være imod abort

– Jeg vil møde både abortmodstandere og -fortalere med den største respekt og åbenhed, gode argumenter og et lyttende øre, siger RTLs nye ungdomssekretær Jonathan Vigilus.

– Det er naturligt for mig at forsvare det ufødte barns ret til at leve. Og jeg vil gerne lære unge at tage aktivt del i sagen.

Det siger den 22-årige Jonathan Vigilius, som fra 1. oktober er ansat i pionerstilling som ungdomssekretær i Retten til Liv.

– Der er brug for, at flere unge går ind i en aktiv dialog om abort i deres hverdagsliv. En ny generation, der frimodigt og overbevisende kan argumentere for de ufødtes helt grundlæggende ligeværd i vores samfund, forklarer Retten til Liv i en pressemeddelelse.

Et naturligt valg

Jonathan søgte jobbet, fordi han ønsker at gøre en forskel.

”Som ung oplever jeg, at mange jævnaldrende i mit netværk kender til Retten til Liv, men uden at nogen finder det naturligt aktivt at gå ind i arbejdet og forsvaret af det ufødte barns ret til at leve.

Det er min bøn og mit mål, at jeg gennem mit arbejde kan få fat i unge, der har hjerte for dette arbejde, og give dem værktøjerne til at tage aktiv del i sagen,” forklarer Jonathan, der er opvokset i Nordsjælland og studerer teologi i København.

Menneskesynet

Jonathans abortmodstand er forankret i hans menneskesyn.

”Jeg er modstander af abort. Det er et statement, der hos mange vil vække hovedrysten i en tid, hvor kvinders rettigheder og selvstændighed er så meget i fokus. Alligevel er det en holdning og en overbevisning, jeg står fast på. Det gør jeg først fremmest, da jeg mener, at Gud i sit Ord gør det klart, at livet begynder ved undfangelsen, ikke ved fødslen, og derudover at dette er understøttet og bekræftet i vores biologi.

Undfangelsen er begyndelsen på et nyt liv. Derfor er abort ikke et spørgsmål om kvinders ret til selvbestemmelse i mine øjne, men et spørgsmål om den grundlæggende menneskelige ret til at leve for det ufødte barn.

Respekt og åbenhed

Opgaven som ungdomssekretær kommer i første omgang til at bestå i at skabe nye netværk for unge, der har fået lagt forsvaret for ufødte på hjertet. Men da stillingen er helt nyoprettet, kommer Jonathan til selv at spille en aktiv rolle i udviklingen af den.

”Det bliver min fineste og vigtigste opgave at gå foran på vejen mod som ung at møde både abortmodstandere og abortfortalere med den største respekt og åbenhed, med gode argumenter og et lyttende øre.

Derfor vil mit mål være at skabe de forudsætninger, der skal til, for at flere unge abortmodstandere må være i stand til og have mod på at stå fast på og kæmpe for retten til liv for det ufødte barn i medvind såvel som i modvind.”

Pionerprojekt

Hos RTL har man store forventninger til det nye pinonerprojekt med Jonathan ved roret. Retten til Livs formand, Jens Vindum, takker foreningens medlemmer for deres støtte og siger:

”Med Jonathan Vigilius som ungdomssekretær er vi overbeviste om, at dette pionerprojekt er blevet lagt i de bedste hænder.”

Her kunne din reklame være
Se også