Tro, Håb & Inspiration

Kirkeligt læse-projekt støttes af Danida

Et nyt læseprojekt skal hjælpe masaier i Dar es Salaam. Danida støtter projektet via Luthersk Mission med 500.000 kr. Foto: Karin Borup Ravnborg

Luthersk Mission har netop søgt og fået bevilget 500.000 kroner via Center for Kirkeligt Udviklingsarbejde til et nyt læseprojekt i Dar es Salaam.

Projektet drives i samarbejde med Den lutherske Kirke i bydelen Mwenge. Det går ud på at undervise og oplyse den store gruppe af masaier, der søger ind til storbyen i jagten på et bedre liv. Storbymasaierne er en marginaliseret gruppe i det tanzaniske samfund, som oftest får de dårligst betalte jobs som fx vagtfolk.

De bliver set ned på af den øvrige befolkning og har brug for at lære at læse og skrive, så de bedre kan søge arbejde og lære deres rettigheder at kende.

Dansker bliver konsulent

Den danske missionær og udsending Charlotte Bech, (billedet, red.) skal være en del af projektledelsen og med sin baggrund som lærer yde konsulentbistand til de lokale undervisere. Hun siger om baggrunden for projektet:

”Det er oplagt for os som kristne at hjælpe mennesker til at indgå i samfundet. Det gjorde Jesus også med de syge. Og det at vise nomaderne, at vi virkelig vil dem og vil samarbejde med dem, er ikke det, de møder fra andre.”

Her kunne din reklame være
Se også