Tro, Håb & Inspiration

Storslået lovsang

Michael W. Smith er på banen med et nyt lovsangsalbum ”Worship forever”. I 40 år har han lavet kristen musik, han har 25 albums bag sig og et utal af priser – men han er langt fra færdig!

I 2001 udgav han albummet ”Worship”, som er hans mest solgte nogensinde, og bl.a. sangen ”Above all” blev oversat og sunget i alverdens kirker. Det er dette album, som nu udgives i en helt særlig udgave, med et ekstra nummer ”Sing again”.

Det, der adskiller dette album fra det første, er, at det er et symfoniorkester, som leverer musikken til sangene – og det kan altså noget. Der er lagt vægt på, at musikken understøtter teksterne, og det giver en særlig dynamik.

Samtidig får sange, som man har sunget utallige gange, en ny betydning, fordi teksterne fremstår så tydeligt. Albummet er indspillet foran publikum i Nashville og er altså et livealbum.

Hvor det traditionelle, lidt poppede, var stilen på det første album, så er dette mere storslået og alligevel enkelt. Der er ikke så meget trommer, som man normalt ville forvente, men det gør bestemt ikke noget. En undtagelse er dog ”Awesome God”, hvor trommerne dominerer og understøtter, at Gud er en mægtig Gud.

Rigtig flot. Selv om de fleste sange er 20 gamle, så viser dette album, at de absolut kan bruges i dag og være til stor glæde og velsignelse for alle aldre. Du kan nemt synge med og få en skøn tilbedelsesstund hjemme i stuen, hvis du har behov for det.

Michael spiller selv klaver og er hovedsolist, og han synger med en inderlighed og et engagement, som smitter. Derudover medvirker Amy Grant, Matt Redman og Tauren Wells som gæstesolister – og de gør det også helt fantastisk.

Når jeg hører ”Agnos dei”, hvor Amy Grant er solist, med symfoniorkester og hele publikum og solister, som synger fra hjertet, så går det bare ind og rører mig. Jeg forestiller mig, at dette er en lille forsmag på, hvordan det bliver at lovsynge i himlen.

Dette album er et must for enhver, der elsker lovsang.

Kunstner: Michael W. Smith

Titel: Worship Forever

Genre: Lovsang

Downloads: iTunes, Spotify mv.

Se også