Tro, Håb & Inspiration

Vellykket Å-festival

4000 gæster på pinsens Å-festival boltrede sig i musik, fællesskab og undervisningstilbud.

Stemningen og musikken var i top under hele festivalen. Her er det The Afters som er på scenen. Foto: CH Foto og Film

Humøret var højt blandt de mere end 4000 gæster på Å-festival i Sdr. Felding i pinsen. Med navne som the Afters, Flame, Riley Clemmons og Carrolton blev det store koncertteltet fyldt med alt fra amerikansk rap til moderne pop. Og det var bare én del af alt det, som foregik på festivalen.

– Vi som arrangører sidder tilbage med oplevelsen af en velafviklet festival, som endnu en gang brød alle grænser. I år havde vi lejet et større telt, som havde plads til 2600 stole, hvilket også tilfældigvis var ca. det antal campister, der tjekkede ind over weekenden i 710 campingvogne eller telte, fortæller formanden for Å-festival, Leif Larsen.

De medvirkende artister levede op til forventningerne for det efterhånden verdenskendte publikum på Å-festival. Gengangere som The Afters havde selv spurgt, om de ikke måtte komme tilbage for 3. gang.

– Man oplever ikke så engageret et publikum nogen steder i USA, og fra at publikum synger med på deres sange af fuld hals til at man kan høre en knappenål falde til jorden, når bandet deler et vidnesbyrd med deres publikum, fortæller nok alt om, hvorfor mange bands år efter år siger, at dette var deres bedste koncert til dato, siger Leif Larsen.

Den kun 19-årige Riley Clemmens var ikke en undtagelse, og hun var meget rørt efter mødet med publikum efter en fantastisk koncert. I USA havde hun kun spillet på små scener og var her helt overvældet.

Flame og Carrollton, som spillede henholdsvis fredag og lørdag, var også begejstrede efter deres koncerter.

Lovsangsfest for fuldt hus

Foruden de fire internationale musiknavne spillede festivalens eget lovsangsband også. De ledte publikum gennem lovsang hver aften for endelig søndag aften at lede lovsangsfesten. Bandet havde umiddelbart inden festivalen indspillet deres nye cd ’Gud ser’.

– Lovsangsfesten tiltrak nok det største antal personer, da der nok var omkring 4000, der medvirkede. Et gigantisk kor, der for fuld hals lovpriste Gud, fortæller Leif Larsen.

Tro og frivillige

Derudover gav talere, seminarer og bibeltime anledning til, at rigtig mange unge søgte forbøn og samtale omkring ting, der havde rørt dem, og det de gik og tumlede med af tanker og spørgsmål om Gud og tro.

Hen over ugen blev de mange opgaver omkring festivalen løst af flere hundrede frivillige, som kom fra fjern og nær for at give en hånd med.

– Hemmeligheden ligger formentligt i det gode arbejdsfællesskab og den fine medarbejder-forplejning, og så bakker man generelt bare op omkring festivalen og det gode formål, lyder det fra formanden.

Var man ikke med på Å-festival, kunne man følge aftenmøderne og lovsangen via livestream, og de ligger stadig på YouTube.

Selv om det mest er unge, der kommer, så er alle velkomne understreger arrangørerne. Også bare til et besøg en enkelt dag.

Å-festival nr. 29 blev også et farvel til den lokale præst og idémand bag festivalen Orla Villekjær, som prædikede ved gudstjenesten pinsedag. Efter næsten 38 år som præst i Sdr. Felding har han valgt at gå på pension. Han modtog en velfortjent klapsalve fra publikum.

På Å-festival for første gang

Lærke

Lærke, 15 år:
– Jeg synes faktisk rigtig godt om Å-festivalen, fordi de tog “hånd” om alles behov. Jeg kan godt lide, at Å-festivalen er et sted, hvor man kan møde nye og gamle venner, hvor man får lov til at høre musik sammen, men også får lov til at snakke sammen. Jeg er også sikker på, at jeg vil komme der igen, fordi alle er så venlige og forstående.

Men det, der kendetegner festivalen, er jo, at den er kristen, og det synes jeg, at de har fået godt bundet sammen med resten af festivalen. Jeg kom der bla. fordi jeg ville finde ud af, om det der med Gud faktisk var noget, jeg skulle “dyrke mere”, og det synes jeg, at de var rigtig gode til at hjælpe med.

 

Victoria

Victoria 15, år:
– Jeg blev meget overrasket, da jeg ankom til Å-festival, fordi man med det samme følte sig velkommen. Alle var så imødekommende, selv dem du ikke kendte. Jeg tror ikke, at jeg har grinet så meget i hele mit liv! Fællesskabet var så dejligt. Jeg fik mange gode nye venner, som jeg ikke vil glemme.

Det bedste var møderne og koncerterne. Det var helt vildt at se, hvor mange der blev rørt af Helligånden under lovsangen.

Koncerterne var noget af det fedeste at opleve. Alle dansede og havde det sjovt, men grunden til jeg kom på Å-festival, var for at komme tættere på Gud og mærke hans nærvær. Jeg vil helt sikkert tage med igen næste år.

 

Se også