Tro, Håb & Inspiration

Go, go, Gokey!

Kristen pop af den bedste skuffe

I 2008-2009 var Danny Gokey med i American Idol, hvor han sluttede på en fin 3. plads. Jeg så med denne sæson og var glædeligt overrasket over, at der her var en deltager, der ikke lagde skjul på at han var en kristen. Han var lovsangsleder i sin kirke i Wisconsin før han kom med i TV-showet.

Her er nu hans sjette album, og han lægger stadig ikke skjul på noget. Det er tydelige kristne budskaber uden indpakning.

Stilen er no-nonsense pop (eller pop, der er lige ud af landevejen). Sangene bliver båret af Gokeys kraftfulde stemme, der har en dejlig hæs klang, når han er nede i det dybere leje.

Mange af budskaberne på pladen handler om Guds kærlighed, eller om hvordan vi er stærkere i Ham. Den bedste sang, efter min mening, er balladen ‘Undertow’ – en smuk sang, der er skrevet, som det er Guds stemme til os: “I’m already there, when you call my name.” Jeg forudsér, at den vil blive brugt til mange kristne dramastykker henover årene.

Og der er flere gode sange, som han iøvrigt er medforfatter på allesammen. ‘Love God Love People’, hvor Michael W. Smith medvirker, er en iørefaldende up-tempo sang. Titelsangen ‘Haven’t Seen It Yet’ er også en glimrende sang, som man får to forskellige udgaver. Først en “normal” pop-udgave, og som afslutning på pladen kommer den igen i et interessant remix, hvor der eksperimenteres med akustisk guitar og mærkelige lydeffekter i baggrunden. Begge udgaver virker godt, selvom de er meget forskellige.

På ‘More Than I Could Be’ er det umuligt ikke at rokke med i takt med hovedet, når man kommer til omkvædet.

Sangerinden Mandise er med på ‘Tell Somebody’, så den får den helt rigtige gospel feeling.

Kunstner: Danny Gokey – Titel: Haven’t Seen It Yet – Genre: Pop –
Download: itunes.dk – Pris: 89 kr.

Her kunne din reklame være
Se også