Tro, Håb & Inspiration

Fillip fra Bagedysten håber at flere vil tale om Gud

Fillip Katballe fortalte i ’Den Store Bagedyst’ om, hvordan han havde oplevet Guds overvældende kærlighed. Nu uddyber han, hvorfor han håber, at flere deler deres tro.

Da deltagerne skulle bage en kagemand, brugte Fillip muligheden til at køre Hawaii-tema og fortælle om, hvordan han oplevede Guds overvældende kærlighed. Det forandrede hans liv. Fotos: Carsten Mol, DR

Som Fillip Katballe har fortalt til DR, så tog han med på en Ungdom Med Opgave-lejr og her oplevede han pludselig Gud:

– Da jeg brød helt sammen følte jeg en altomsluttende kærlighed, som jeg ikke havde følt før. Det eneste jeg kunne tænke på var, at Jesus elsker mig. Jeg følte det, som om et slør var fjernet fra mine øjne og jeg kunne se helt klart. Jeg mærkede en varme i hele kroppen, som jeg ikke var i tvivl om, hvad var. Det var Helligånden, forklarer han og fortsætter:

– Dagene og flere uger efter var jeg helt igennem ”on fire”. Jeg opsøgte alt. hvad jeg kunne af lovsang og bøn i kirken, og jeg mærkede Guds nærvær meget tydeligt, hver gang.

Hvordan kan jeg ligne Jesus mere?

Fillip mødes nu hver anden uge med venner, hvor de snakker om tro og det at være en mand.

– Det kan være, hvordan det er at være ægtemand, hvordan det er at være far, og hvordan vi kan ligne Jesus mere i vores hverdag. Vi læser også i bibelen, beder sammen og for hinanden, og ser prædikener online, siger 30-årige Fillip. Man kan tydeligt høre på ham, at han ønsker at leve tæt på Gud.

– Jeg synes, det giver mig en rigtig god start på ugen, da det altid er om mandagen. Hver anden mandag er vi samlet, som ’mandecelle’, og den anden mandag er min kone og jeg samlet i en lille gruppe af par. Mandecellen giver mig også et fællesskab på et meget dybt og eksistentielt plan. Her er ingen fordømmelse og vi lytter til hinanden og prøver at tale Gud ind i hinandens liv. Det hjælper mig til at have Gud som fokus i mit familieliv.

Fillip er gift med Ditte. De bor i Aarhus, og sammen har de sønnen Vitus.

Familien og Guds nærvær er stærkt

Ligesom i mandecellerne, så er det nære fællesskab vigtigt for Fillip.

– Jeg har ikke haft et lige så stærkt Helligånds-øjeblik, som på lejren, men det føler jeg heller ikke er nødvendigt. Jeg er hele tiden i den vished, at Gud elsker mig og at jeg er helt igennem elsket fra top til tå, som den jeg er. Jeg mærker Guds nærvær ofte. Det kan være som fx da vores søn blev født, og det at se ham vokse op til en helt igennem fantastisk dreng.

Jeg føler mig også meget velsignet i mit ægteskab. Jeg mærker ofte Gud giver os, hvad vi har brug for. Jeg mærker også Guds kærlighed afspejlet i vores kærlighed til hinanden, da vi elsker hinanden meget højt og hviler meget i hinanden, forklarer han.

Humor fylder også meget:

– Min kone Ditte og jeg har det ret ofte sjovt sammen, og vi er gode til at grine sammen. Udover det har jeg nogle fantastiske venner, som jeg også altid har det rigtig sjovt sammen med. Jeg er også et stort familie menneske. Jeg ses meget ofte med min familie, og især mine søskende. Vi har det altid meget sjovt sammen. Næsten hver fredag mødes vi til en fredagsøl, hvor vi griner og hygger sammen.

Efter jeg meldte mig til Bagedysten fandt jeg også ud af, at jeg synes det er sjovt at nørde i kager og teknikker. Det er en hobby, som jeg ikke anede jeg ville få. Og så får vi virkelig også mange sjove stunder og grin sammen med vores søn. Han er virkelig sjov og gør mange sjove ting.

Tal om din tro

I Danmark er det ikke normalt, at tale om sin kristne tro. Det er måske næsten et tabu for nogle. Men Fillip håber, at hans åbenhed vil føre mere med sig:

– Jeg håber, at det vidnesbyrd jeg deler gennem Den Store Bagedyst kan give andre mod til at dele deres, siger han og fortsætter:

– Udover det er jeg også i den vished, at Gud er med i den her oplevelse, og at Gud har en plan for det. Jeg håber og tror på, at det planter nogle frø i nogle af seerne, og at det kan skabe en god og sund debat, om at Gud kan gribe ind i ens liv.

Mandecellen giver mig også et fællesskab på et meget dybt og eksistentielt plan. Her er ingen fordømmelse og vi lytter til hinanden og prøver at tale Gud ind i hinandens liv. Det hjælper mig til at have Gud som fokus i mit familieliv.

– Jeg har fået mange beskeder fra folk, som synes det er et flot vidnesbyrd jeg har, og at det er fedt at jeg står frem for hele Danmarks befolkning med mit vidnesbyrd og tro.
Men han ved også af egen erfaring, at det med tro kan være svært:

– Jeg kan godt sætte mig ind i det med at søge efter meningen og at det kan virke uhåndgribeligt, da jeg selv var der i mit liv. før jeg blev personlig kristen. Det er en meget svær proces at være i, og man er meget skrøbelig og har måske tendens til at holde det på afstand, for ikke at blive skuffet eller såret. Jeg håber bare at folk en dag må møde Gud og mærke den kærlighed jeg har mærket og mærker stadig.

Levende tro og liv efter døden

For Fillip har det altid været skræmmende, hvis der ikke var et liv efter døden.

– Det kan virke meget abstrakt at der venter en evighed efter døden, men for mig giver det en stor tryghed i mit liv, at jeg efter livet her på jorden skal mødes med min familie og venner hos vores himmelske far.

Og Fillip håber, at flere tør dele deres tro:

– Det kan være svært at vide, hvad det er man skal sige, hvis man møder en, som søger efter Gud, men endnu ikke har mærket det helt tæt på. Det kan være en længsel, som kan føles uforløst og kan dermed være et meget sårbart emne, men jeg tror på at vi kristne i vores hverdag er et levende vidnesbyrd. Jeg tror man kommer langt ved bare at lytte til personen og tage de tunge snakke, som det kan være at snakke om tro. Vær en næste i den persons liv, og invitér til at tage med i kirke og til arrangementer, hvor Gud er i fokus. Gud skal nok gribe ind, når man åbner sit hjerte for ham, understreger Fillip.

Her kunne din reklame være
Se også