Tro, Håb & Inspiration

Surprise pizzaparty fik tårerne frem hos efterskoleelever

Mariager Efterskole overraskede sine 152 elever med et stort online pizzaparty. I samarbejde med forældrene gav skolen en pizza til hver elev, som en opmuntring midt i en sørgelig tid, hvor eleverne er spredt ud fra Færøerne til Bornholm – ja de har endda en elev i Californien.

På Mariager Efterskole er alle elever fordelt ud i små familiegrupper, hvor der er tid til et mere nært og hjemligt fællesskab. En gang om måneden afholder man gruppeaften, hvor der typisk er planlagt et hyggeligt arrangement. Lige for tiden er det sociale liv meget udfordret, da eleverne ikke må være på skolen og nyde tiden sammen. Derfor besluttede efterskolen at gøre noget ud over det sædvanlige til denne måneds gruppeaften.

– Det gør ondt at se vores elever for tiden, vi kan mærke at situationen presser dem mentalt nu. De har klaret situationen med online-efterskole fantastisk, men der er ikke noget at sige til, at de begynder at have svært ved at bevare optimismen. Vi savner at lave en masse sjov og have fællesskab med dem her på skolen. Derfor fik vi ideen at forkæle dem med en pizza som en overraskelse. Og det er jo ret vildt, at noget så banalt som en pizza kan få tårerne frem hos en teenager, bemærker Morten Iversen, forstander på Mariager Efterskole.

Forældrene som pizzabud

For at gennemføre en synkron uddeling af 152 pizzaer rundt i hele landet indgik efterskolen en aftale med forældrene. Alle forældre indvilgede i, på efterskolens regning, at købe deres barns yndlingspizza, uden det blev opdaget af eleven.

– Forældrene er også påvirket af denne situation og er jo vidner til at deres barns efterskoleophold ikke bliver, som de havde drømt om. Derfor var det naturligt at samarbejde med forældrene og gøre dem til pizzabud for en aften, fortæller Morten.

Hvis hjemsendelsen af eleverne fortsætter, har skolen flere gode ideer gemt i ærmet.

– Overraskelsesmomentet skaber glæde og forandring i en meget forudsigelig hverdag for hjemsendte skoleelever, siger Morten Iversen. Han vil derfor ikke afsløre, hvad skolens lærere finder på næste gang.

Her kunne din reklame være
Se også