Tro, Håb & Inspiration

Salmer med et hektisk twist

The Undertaking! er en relativ ny kvintet fra San Diego, Californien. Så du er højst sandsynligt ikke alene, hvis du aldrig har hørt om bandet før. Ud over en selvudgivet EP ved navn Scavengers fra 2019, er der ikke meget chance for, at man kan have faldet over dem før. Men når et stort selskab som Solid State Records vælger at samle dem op, sætter det store forventninger. De bliver heldigvis indfriet, med mere, på “Funeral Psalms”.

Musikken som bliver leveret på denne plade vil højst sandsynligt i manges øre ikke rigtigt stemme overens med titlen på albummet.

Begravelsessalmer bringer en lidt anden lyd i tankerne, end de meget aggressive guitartoner og trommerytmer, som man straks bliver overfaldet med fra track nummer et, for ikke at nævne forsanger Austin Vessers meget intense og gennemtrængende råb og skrig.

Men ved nærmere gennemlytning, vil man opdage en introspektion og selviagttagelse, som er tydelig inspireret af de bibelske tekster fra Salmernes Bog.

Der er en klar frustration og desperation, som skinner igennem både det lyriske og musikalske på samtlige sange. Nogle gange er den peget mod sangeren selv, andre gange på verdenen omkring ham, ligesom vi ser det i bibelen.

Det kan godt blive meget intenst, og hele vejen yder instrumentationen tematikken fuld retfærdighed. Der er en rå, men fængende blanding af post-hardocre, metal, og den amerikanske “southern”-rockstil.

Det drukner måske ikke i catchy melodier, så det kan være et svært album for folk, som ikke er vant til hårdere musik, men for kendere, vil der være meget musisk guf, og for de lyrisk interesserede, er der rigtig meget relevant og spirituelt at dykke ned i.

“Funeral Psalms” er en debut, som er fantastisk god til at gøre opmærksom på sig selv, og man er ikke et sekund i tvivl om, hvad det her band vil, og hvad de kan.

Det er fedt at se et etableret label som Solid State opdage og bringe mere ukendte bands til vores alle bevidsthed. Det bliver i alt fald spændende at følge disse unge fyres fremtid.

Kunstner: The Undertaking!
Titel: Funeral Psalms.
Genre: Post-Hardcore.
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også