Tro, Håb & Inspiration

Humoristisk hip hop fra genreveteran

For tre år siden anmeldte jeg et album, som John Reuben havde ladet os vente syv år på, Reubonic. På daværende tidspunkt havde jeg faktisk på fornemmelsen, at der var tale om et afskedsalbum. Men bare tre år senere viser det sig, at John Reuben stadig har meget mere at byde på.

John Reuben har aldrig taget sig selv alt for seriøst, og selvom han fra første track erklærer sig selv for ”Den bedste kristne rapper nogensinde”, så er det med et glimt i øjet, da han senere på nummeret tilføjer ”Ikke at forveksle med den bedste rapper som også er kristen, for dem er der for mange af.”

Det er det glimt i øjet, vi kender Reuben for, og det er en virkelig god måde at starte dette glimrende album på.

John Reuben kommer ind på forskellige emner, som strækker sig fra at være relevante for os som kristen kirke, til at være vedkommende for det bredere, moderne samfund. Især nummeret ”Other People” stikker dybt. Reuben drager her fra sine erfaringer som kristen jøde i den efterhånden mere og mere identitetstunge diskurs, som foregår i USA.

Reuben arbejder også på flere tracks sammen med rapperen Alon, som har afro-haitianske rødder, og han giver også sit perspektiv på dette nummer.

John Reuben og Alon har en hammergod kemi og komplimenterer hinandens teknikker godt, så det er en velkommen tilføjelse til den samlede oplevelse.

John Reuben er som sædvanligt heller ikke bange for at stikke lidt til det mere konservative og fundamentaliske segment af sine lyttere, i sange som ”God’s Politics” og ”Here on Earth”. Det gøres dog alt sammen på en måde, som ikke virker provokerende for provokationens skyld og kan forhåbentligt sætte nogle samtaler og tanker i gang.

Albumtitlen ’John Reuben’ må siges at være et rigtig godt valg. For det er måske dette album, som allerbedst indkapsler det, som jeg ville kalde ’John Reuben-oplevelsen’. Det betyder også, at det er en varm anbefaling fra mig.

Her kunne din reklame være
Se også