Tro, Håb & Inspiration

Genialt album af Crowder

I en tid hvor mange nøjes at udgive singler og EP’er, er her et helstøbt album med 16 sange. Det gode ved Crowder er, at han formår at blande en masse forskellige stilarter sammen, at forene ny og gammel lyd og få noget interessant ud af det. Derfor er han også svær at sætte i kategori.

Jeg har skrevet pop, men kunne ligeså godt have skrevet Bluegrass, Rock, Hip Hop eller Lovsang.

Fx blander han banjoer med trommeprogrammering og heftige lydeffekter, mens han synger med en svedig rock-vokal.

Før denne udgivelse havde jeg kun hørt en enkelt sang på YouTube med ham, som en del af en playliste, og jeg kan huske, at jeg syntes, han havde en spændende lyd. Det er kun blevet med bekræftet med dette album. Spøgelset han snakker om, hvilket går igen som en rød tråd på pladen, er det “Hellige Spøgelse”, som Helligånden også kaldes på engelsk.

De første tre sange sidder lige i skabet og er pladens bedste (ikke at de andre er dårlige).

Titelsangen ‘I Know a Ghost’ sætter tonen an for resten af pladen på en fin måde. ‘Wildfire’ er pladens bedste sang med en syret effekt, når ordet wildfire siges (man får et chok første gang man hører det, og bagefter synes man, at det er fedt), og så er der også banjo, mundharmonika, dobro og violin for fulde gardiner.

Den tredje ‘Golgotha Hill (King of Love)’ er en lidt mere rolig blues/gospel, der er meget gribende dels pga. teksten og dels pga. hans dybtfølte, inderlige vokal. Han har en speciel stemme, men den holder, og den passer godt til de numre, han laver.

Sangen ‘Red Letters’ henviser til, at de bibelvers i engelske udgaver, hvor Jesu direkte tale, er skrevet med rødt.

Der er også mange andre fede sange. For mange til at nævne alle. Pladen ligger lige nu i top 5 over kristne albums i USA!

Kunstner: Crowder – Titel: I Know a Ghost – Genre: pop – Pris: iTunes: 89 kr.

Her kunne din reklame være
Se også