Tro, Håb & Inspiration

FC Udfordringen sender 24.000 kr. til fodboldprojekt i Brasilien

Cicero Félix sammen med sin hustru Vandeclea og deres to børn.

Hvert år i november afholder FC Udfordringen en auktion, hvor klubbens medlemmer og venner af klubben byder og køber forskellige ting, der er doneret til anledningen. Formålet er at samle penge ind i næstekærlighedens ånd.

Hver en krone gik igen i år ubeskåret til Show de Bola i Brasilien, som er et kristent projekt i kystbyen Recife. Projektet tager hånd om især udsatte børn, med fodboldtræning og Jesus som hjørnesten for projektet.

Auktionen blev i år afholdt over Facebook Live på grund af forsamlingsforbuddet, og der var torsdag den 12. november samlet ca. 45 personer online i den gode sags tjeneste.

På baggrund af auktionen sender FC Udfordringen ca. 24.000 kr. mod Brasilien, og det er et beløb, man i klubben er meget tilfredse med at kunne sende afsted.

Bestyrelsesmedlem og auktionarius til auktionen Magnus Wiik glæder sig over resultatet af auktionen:

– Jeg er stolt over at være en del af en fodboldklub, der har medlemmer og folk omkring klubben, der har lysten til og ser værdien af at kunne støtte projekter, der gør en stor forskel i menneskers liv. Og jeg er stolt over, at vi kan sende flotte beløb afsted hvert år, så støtten ikke kun bliver symbolsk, men gør en egentlig forskel. Vi ønsker at være en anderledes fodboldklub – ikke blot gennem ord, men også gennem handling.

FC Udfordringen har de sidste tre år kunnet sende næsten 80.000 kr. afsted til projektet i Brasilien. Pengene er bl.a. gået til nye vaskemaskiner og anlæg af ny fodboldbane.

Tidligere gadedreng leder projektet

Fodboldprojektet ”Show de Bola” er startet og ledes af Cicero Félix, som selv levede på gaden som barn. Han sniffede lim, røg hash, begik kriminalitet og havde ingen drømme om fremtiden. Allerede fra han var 8-9 år levede han hele uger på gaden. Han blev en del af gadebander, mest for at beskytte sig selv, og lærte spillereglerne i det hårde miljø og blev oplært i at begå kriminalitet.

Men en dag mødte Cicero danske Ulrik Corneliussen og andre medarbejdere fra Youth With a Mission (YWAM/UMO), der var aktive i Brasilien.

Cicero begyndte at deltage i nogle af de aktiviteter, som UMO havde på gaden. De klippede hans hår, gav snacks og fortalte bibelhistorier.

Men dét, der blev helt afgørende, var, at han blev mødt på en helt anderledes måde, end han plejede. Med et kærligt og anerkendende blik.

Da Cicero var 12 år, blev han inviteret til at bo i Håbets Hus, en hjem for gadedrenge, drevet af UMO. Hér begyndte han sin forvandling fra gadebarn til en velfungerende familiefar og leder af en kristen fodboldskole i Brasilien.

– Mit møde med Gud fik indflydelse på hele den bydel, jeg kom fra. Før var jeg kendt som gadedreng og narkoman, men jeg oplevede, hvordan Gud helede og skabte forvandling i hele kvarteret, fortalte Cicero i et interview til Udfordringen i 2016.

Cicero oplevede Guds ledelse til at tage på UMOs dicsipeltræningsskole (DTS), og senere tog han et FIFA-kursus som fodboldtræner. Han følte et kald til at kombinere sin kristne tro, fodbold og en forebyggende tjeneste. Det resulterede i fodboldskolen Show de Bola.

Skolens mission er via fodbold og bibelstudier at forvandle børnenes liv, holde dem fra gaden, give dem nogle elementære kundskaber som at læse og regne – og tilbyde dem en bedre fremtid. Der er et tæt samarbejde med børnenes familier.

– Jeg opdagede selv som barn, hvad gode relationer, tillid og kærlighed kan gøre ved én. Vi tilbyder ikke bare fodbold, men også Guds kærlighed. Hvis jeg ikke havde mødt de der missionærer, da jeg var barn, var jeg havnet i fængsel, var død eller var blevet skør i hovedet, har Cicero tidligere fortalt.

Af Benjamin Larsen, FCU/Lisbeth

Her kunne din reklame være
Se også