Tro, Håb & Inspiration

Prinsen og Tiggerdrengen

Instruktør Katrine Pihl Sode øver sange med skuespillerne. Indsat: Logo for musical – tegnet af en elev på NE.

Alle elever på Nordsjællands Efterskole står sammen om at lave en stor og festlig opsætning af Prinsen og Tiggerdrengen.

Nordsjællands efterskole laver hvert år en musical for alle skolens elever og i år er ingen undtagelse. Skolen ser det nemlig som en vigtig opgave at have noget, som samler alle elever på skolen og i fællesskab gøre noget, som både er til glæde for elever, lærere og publikum.

Alle elever er med i opsætningen

– Vi oplever hvert år, hvordan fællesskabet bliver styrket på tværs af eleverne, når vi går i gang med musicalugen, fortæller Katrine Pihl Sode, der er instruktør.
Hun fortsætter: ”Alle elever har en opgave i forbindelse med musicalen, både synlige som skuespillere og musikere og knap så synlige som teknikere, rekvisitører og staff. Det er en del af Nordsjællands Efterskoles DNA, at alle har værdi – det kommer også til udtryk her.”

Intens uges forberedelser

Tiden med tilblivelsen af musicalen er intens, idet man sætter en uge af, hvor der kun arbejdes på tilblivelsen af den valgte forestilling. Al anden undervisning er sat til side i den uge. Skolens elever gik for alvor i gang med at øve og klargøre Prinsen og Tiggerdrengen lørdag den 11. marts, og de har brugt hele uge 11 på forberedelser frem til premieren den 17. marts.

Her er hallen ved at blive forvandlet til teatersal.

Om forestillingen

Prinsen og Tiggerdrengen er en musical, som handler om at kæmpe, lytte og lære at være den, man er. Tiggerdrengen og prins Edward, som ligner hinanden til forveksling, bytter en dag tøj for sjov og bliver derefter kastet ud i hinandens miljøer. En henholdsvis social op- og nedstigning.

Prinsen bliver kastet ned i den økonomiske og sociale fattigdom, som Tom lever i, og Tom kommer på slottet og ser dets pragt og rigdom. De lærer begge meget heraf, og det skaber forandring. Hvad denne forandring bringer med sig, er I inviteret til at komme og se. Man møder også den magtgale hofmarskal, den døende konge, Toms fordrukne far, helten Sir Miles Hendon samt et væld af røvere og soldater.

Det hele er spundet over humoristiske scener, sørgelige scener samt kamp – og festlige scener. Musicalen er baseret på Mark Twains roman af samme navn. Den er skrevet af Palle Nielsen, og musikken er komponeret af Søren Graversen.

Gratis for skoler

Musicalen er ikke kun for forældrene og familierne til skolens elever.

Tiggerdrengen og prins Edward,
som ligner hinanden til forveksling,
bytter en dag tøj for sjov
og bliver derefter kastet ud i hinandens miljøer.
En henholdsvis social op- og nedstigning.

– Mandag formiddag havde vi en lukket gratis forestilling for de ældste klasser i kommunens skoler, fortæller Katrine Pihl Sode.

– Vi har et ønske om at sprede teaterglæden til andre – vi er derfor glade for at kunne invitere og det er god mulighed for os at bidrage til vores nærområde. Derudover er alle velkomne til de offentlige forestillinger at opleve Prinsen og Tiggerdrengen på Nordsjællands Efterskole lørdag den 18. marts kl. 19 og søndag den 19. marts kl. 14.

Forestillingen varer 2½ timer inkl. pause. Entré: 50 kr. pr. person over 12 år inkl. servering i pausen.

Her kunne din reklame være
Se også