Tro, Håb & Inspiration

Stærkt album!

Den svenske rockgruppe Jerusalem er på banen igen efter 13 år, og det nye album skuffer ikke. Jerusalem startede i 1975. Der er kommet nye medlemmer med, men de bruger stadig musikken til at forkynde om Gud. Grundlægger Ulf Christiansson har kæmpet med kræft igennem en længere periode, men blev kræftfri for ca. et år siden, og vender nu stærkt tilbage musikalsk.

Det er stadig Uffe (hans kælenavn), der står i spidsen for bandet, men som noget helt nyt har han fået en ny medforsanger og lead guitarist, nemlig sønnen Philip. Uffe synger stadig det meste, men Philip giver lydbilledet en ny tyngde og dimension. Philip hjælper også med at skrive sange. Stygn er et helstøbt album, sprængfyldt med gode sange.

Deres internationale fans er også begejstrede, men råber samtidig efter en engelsk udgave og udgivelse på vinyl. Om det kommer, ved jeg ikke, men foreløbigt kan vi glæde os over dette album på svensk. Åbningssangen ”Gud finns visst” illustrerer forskellen på dansk og svensk. At Gud findes vist, betyder ikke “vist nok” som i måske, men snarere, at han findes helt sikkert, som i “sikkert og vist”.

Titelsangen ”Stygn” er et super rocknummer, der starter med et godt guitarriff, der minder lidt om Dire Straits i lyden, inden sangen vokser i intensitet. Teksten er gribende og handler om at søge Jesus, og om vi elsker ham? En anden sang, der starter med et lækkert guitarriff, er sangen ”Kanske Gud”, der viser, at Jerusalem er et band, der er tilbage i topform.

Den stille sang ”Vår tid nu” synges som duet. Teksten handler om forholdet mellem far og søn, og hvordan faren nogle gange havde travlt med at “vinde millionerne” for Kristus, men ikke så sin egen familie og søn. Det er en hjertegribende sang, for det er en udfordring, alle familier står i; når forældrene er i tjeneste for Gud, og om hvordan man kan lykkes i dette. Sangen er ekstra stærk, fordi det rent faktisk er far og søn, der synger den sammen.

Jerusalem giver koncert i DK d. 26/4 i Vestervig. Billetter kan købes via deres hjemmeside.

Kunstner: Jerusalem
Titel: Stygn
Genre: Hard Rock
Download: itunes.dk – Pris: 69,00 kr.

Her kunne din reklame være
Se også