Tro, Håb & Inspiration

Unge spillede fodbold til fordel for udsatte borgere

Over 30 lokale virksomheder støttede op om Skywalks fodboldturnering Charity Cup, hvis overskud gik til den sociale café Den Blå Paraply.

15 hold fra mange forskellige baggrunde – klubber, gymnasier, kirker mm. – dystede i den indendørs fodboldturnering Charity Cup i Arena Randers den 10. februar. Fotos: Charity Cup

Det kristne ungdomsarbejde Skywalk i Randers afholdt lørdag d. 10. februar fodboldturneringen Charity Cup. Overskuddet gik i år til den sociale aktivitets café Den Blå Paraply.

Da turneringen lørdag d.10. februar kl. 13 blev skudt i gang i to af Arena Randers’ haller, var det med stor opbakning fra lokale virksomheder, hvor over 30 forskellige virksomheder havde sagt ja til at sponsorere turneringen med forskellige gavebidrag. Disse sponsorater hjalp med at generere penge, der kunne doneres til årets velgørende formål.

– Udover den store opbakning fra sponsorer, der sikrede en masse fede præmier i både tombolaen samt i turneringen, oplevede vi at se en masse hold med forskellig baggrund tilmelde sig til turneringen, hvilket netop er en del af formålet med turneringen. Vi erfarede også en stor generøsitet blandt både tilskuere og spillere, som købte en hel masse lodder i tombolaen og derigennem ydede støtte til Den Blå Paraply i Randers, fortæller Joachim Kirk fra arbejdsgruppen.

En dag med bold, konkurrencer og netværk

Dagen startede med check-in, opvarmning og holdfotos kl. 12, hvorefter turneringen blev sat i gang efter en fælles velkomst kl. 13 for både tilskuere og spillere. Efter grundspillet gik de otte bedste hold videre til et mellemspil og så senere semifinale, bronzekamp og finale. Sponsorerede præmier blev delt ud til turneringens 1.-, 2.- og 3. plads kl. 17.

Dagen bød foruden fodbold og tombola også på andre konkurrencer i pauserne. Halgulvet blev brugt til sjove boldkonkurrencer med attraktive præmier. For at deltage i en konkurrence betalte man 20 kr., som også gik til Den Blå Paraply. Der var desuden opsat en Wii og to PlayStations, som både tilskuere og fodboldspillere kunne underholde sig med og derved skabe nye relationer og netværk.

Arbejdsgruppen bag turneringen var unge fra Frikirken Randers og bestod foruden Joachim Kirk af Lucas Jao Knudsen, Ann Mae Ræbild Sørensen, Maria Abigail Boesenbæk, Amanda Christiansen og Noel Harbo. Skywalk er Frikirken Randers’ ungdomsarbejde. Før turneringen havde arbejdsgruppen bl.a. kontaktet lokale fodboldklubber og ungdomsuddannelser og gjort opmærksom på turneringen.

Joachim Kirk.

Relevante grupper på Facebook var også blevet brugt til at sprede informationen om Charity Cup. 11 af de 15 deltagende hold var således uden tilknytning til en kirke.

– Hele dagen blev holdt oppe af en masse frivillige her fra kirken, som bidrog med en uvurderlig hjælp. Uden dem havde turneringen ikke kunnet forløbe på den måde, den gjorde, så der skal lyde en stor tak til hver og én, lyder det fra Joachim, der sammen med alle de frivillige kan se tilbage på en vellykket dag:

– Alt i alt en meget vellykket dag i Arena Randers, som skabte fællesskab på tværs, mens der gennem turneringen blev samlet 9.065 kr. ind til velgørenhed. Netop dette samspil er jo essensen af Charity Cup.

Vil man vide mere om Charity Cup eller måske være interesseret i at deltage næste år, kan man følge Charity Cups facebookside for mere information, når dette nærmer sig.

Her kunne din reklame være
Se også