Tro, Håb & Inspiration

Endnu et pletskud fra stabil aktør

The Choir har været band siden 1984. Det er over 30 år, hvor de igennem stort set hele deres levetid har udgivet et album hvertandet år. Med så stort et katalog er det nærmest et mirakel, at de ikke rammer ved siden af oftere, end de gør. Bloodshot er bandets nyeste album, og endnu en gang har de ramt målet.

Skilsmisse er i langt de fleste tilfælde en meget sørgelig begivenhed. Det er noget, de fleste gør deres ypperste for at undgå at gennemgå. Derfor var jeg meget overrasket, positivt overrasket, da jeg opdagede, at the var et emne, som spillede en meget stor rolle på Bloodshot.

Det første nummer sætter en meget sørgmodig stemning, da sangens lyrik virker til at afspejle et skænderi sent ud på natten, hvor en mand, som tydeligvis stadig et forelsket i sin kone, forsøger at råde bod på, hvad der startetde skænderiet. Det er et emne, som går igen flere gange igennem albummet.

Jeg må sige, at det er dejligt at se en kristen gruppe, som ikke er bange for at tackle noget, som kunne ses som værende et tabu-emne, især i kristne kredse.

Der er skam også nogle mere lyse og glade sange på albummet, især ’Summer Rain’ og ’Magic’ er numre, som burde kunne bringe et lille smil frem på lytterens læber. Det er dog numrene som det førnævnte intronummer og ’Bird, Bewildered’, som tydeligvis handler om netop skilsmisse, som imponerer rent artistisk og bringer mig tilbage til albummet igen.

The Choir’s lyd er det, man vil kalde en meget ”Standard” alternativ rock. En lyd, der lige så godt kunne være udkommet i start 90’erne eller slut 80’erne. Det skal dog ikke være et argument imod at lytte til albummet, tværtimod. Det er en lyd, som de fleste kan finde noget at nyde ved, og samtidigt er der plads til både emotionelle stunder og catchy omkvæd og melodier.

Kunstner: The Choir – Titel: Bloodshot – Genre: Alternativ Rock –
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også