Tro, Håb & Inspiration

Et fantastisk comeback, 20 år undervejs

Too Bad Eugene’s debutplade At Any Rate, som udkom helt tilbage i det runde år 2000, har længe været en af mine personlige favoritter, som stadig er i regelmæssig rotation hos mig. Så forestil jer min overraskelse, da bandet pludseligt annoncerede deres comeback med et dertilhørende nyt album.

I starten af af det 21. århundrede var det svært at komme udenom pop-punk-genren, hvis man var bare lidt til alternativ musik. Også den kristne scene havde rigtig, rigtig mange skud på pop-punk-stammen. Et af de mindre kendte, men dog yderst mindeværdige af disse, er netop Too Bad Eugene.

‘Efter deres 2. album i 2002 er der faktisk gået to årtier, siden vi sidst har hørt fra dem. Men Distance viser med sikkerhed, at de tre gutter langt fra er rustne, tværtimod. Bandet har på ingen måde mistet pusten. Faktisk er energien i både melodierne og Adam Nighs stemme så genkendelige, at hvis de påstod at have optaget dette album i 2003, ville jeg næsten ikke have nogle problemer med at købe den.

Tematikken på albummet gør det dog tydeligt, at der er tale om et relevant og samtidigt inspireret værk. Alt fra Covid til politiske begivenheder bliver dækket på sange som “Stuck” og “January 6 (A Prayer of Lament)”. Selvom det hovedsageligt har været de catchy melodier og omkvæd, som folk generelt falder for hos Too Bad Eugene, så er det ikke fordi, bandet ikke har noget at skulle have sagt.

Specielt deres kvaler med kirken, og moderne kristendom generelt, holder de ikke tilbage med på sange som “Deconversion Story” og især “Antithetical”. De gør det dog på en konstruktiv måde, som inviterer til dialog.

Disse, kombineret med den mere klassiske, emotionelle og melodiske punk-rock som i sangene “Non Grata” og “Get Back There”, gør, at Distance virkelig er et album, som de fleste vil kunne finde noget at elske ved.

Kunstner: Too Bad Eugene

Titel: Distance

Genre: Pop / Punk

Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også