Tro, Håb & Inspiration

Volontør: Jeg har fået lyst til at snakke mere om min tro

Dansen, musikken og glæden i den camerounske kirke har givet Signe Togsverd Hansen mere frimodighed herhjemme.

Signe var i 2½ måned udsendt som volontør i Afrika sammen med Cecilie Nygaard. Her ses Signe sammen med nogle af sine afrikanske venner.

I efteråret var jeg udsendt som volontør til Cameroun i to en halv måned sammen med Cecilie Nygaard, hvor vi arbejdede på et børnehjem for drenge, som har boet på gaden, og underviste i engelsk på to skoler. Derudover tog vi del i kirkelivet ved den kirke, som vi boede hos.

Efter vi kom hjem, kørte vi i tre måneder rundt i en gul Peugeot 107 med ’køreslik’ og camerounske kjoler i bagagerummet for at holde foredrag om rejsen. I alt holdt vi over 50 foredrag for konfirmander, børneklubber, unge og ældre.

Det føltes meget privilegeret at få lov til at bearbejde alle oplevelserne på denne måde, og gang på gang møde mennesker, som engageret spurgte og ville høre mere om Cameroun.

Mange oplevelser er pludselig dukket op i min bevidsthed igen, mens vi har fortalt, eller hvis en minikonfirmand har spurgt ind til en bestemt detalje på et billede på vores PowerPoint.

Ud over at det er en god måde at bearbejde oplevelserne på, har jeg fået lov til at bruge mine kreative evner, da Cecilie og jeg udviklede forskellige lege og aktiviteter, der omhandlede vores oplevelser i Cameroun. Dem har vi brugt til både børn, konfirmander og unge.

Det har været virkelig sjovt at omdanne viden om Cameroun, konkrete oplevelser og historier fra de camerounere, vi har talt med, til aktiviteter, der kan få børn til at reflektere over situationen i Cameroun og ikke mindst deres egen tilværelse.

Ud over at bruge kreative evner har vi også arbejdet med, hvordan vi kunne formidle vores indtryk af Cameroun og camerounere til andre.

Jeg ser det som succes, når nogle af lytterne har haft reaktioner i form af kommentarer, spørgsmål og overraskede, triste eller smilende ansigtsudtryk. Så ved jeg, at det, jeg har fortalt, har gjort indtryk på dem.

Specielt har vi fået reaktioner, når vi har fortalt om dansen, musikken og glæden, som man ser til de camerounske gudstjenester. Mange har rocket med til camerounske salmer, og jeg tror vi har inspireret nogle til at genoverveje det, som vi tænker er helt normal dyrkelse af den kristne tro. Lige pludselig går det op for nogle, at det faktisk er lidt underligt, at vi sidder med neutrale ansigtsudtryk på kirkebænken og synger i mol, når vi takker og lovpriser Gud for det, han har gjort for os.

Ud over den festlige dans og musik i kirken har opholdet i Cameroun givet mig en lyst til at være mere frimodig til at snakke om min tro. Camerounerne er meget åbenhjertige omkring deres tro, og det har været spændende at få konfirmander og unge til at blive inspireret af camerounerne, og få dem til at snakke mere om Gud. På den måde har vores foredrag ikke kun været noget, Cecilie og jeg har fået en masse ud af, men også noget, der har påvirket lytterne.

Signe Togsverd Hansen blev udsendt af Mission Afrika som volontør til Cameroun i efteråret 2018.

Her kunne din reklame være
Se også