Tro, Håb & Inspiration

KFS og Brighter holder efterårslejre

Igen i år har KFS (Kristeligt Forbund for Studerende) arrangeret en discipeltræf-lejr for alle unge, som er i gang med en ungdomsuddannelse eller måske lige er blevet færdige. Det foregår på Luthersk Missions Højskole i Hillerød fra 14. til 18. oktober 2023.

Temaet på dette års KFS-lejr er ”Opskriften” – og det handler IKKE om at bage eller lave mad, men om hvad opskriften er på en god relation til Jesus. Er der en helt bestemt opskrift på tro og på at leve som kristen? Eller er det mon først og fremmest tro, håb og kærlighed som er grundlaget? Ved at dykke ned i temaet, ønsker arrangørerne at ”tørre støvet af troen”, som de siger på hjemmesiden og finde ud af, hvordan man kan leve som kristen i en hverdag, hvor en bestemt opskrift på at leve som kristen ikke altid er brugbar.

For dig, som ikke har været på KFS-lejr før, så kan du opleve fem dage med lovsang, forkyndelse, bibeltimer, kloge seminarer, hygge, møde nye og gamle venner, og der er også tid til dans og fest.

De taler om ”Opskriften”

Talerne på dette års lejr er: Søren Aalbæk Rønn, KFS-sekretær, som vil tale om, at alting er muligt med Jesus, og at han har al magten i himlen og på jorden. Jakob Skovgård Højlund, generalsekretær i KFS, fortæller: Jeg skal tale om at være ”Godt mæt” – af Jesu kærlighed til mig og hans tilgivelse. Altså ikke overmæt, men på den gode måde, hvor Jesus kommer helt ind og helt tæt på, også i alt det svære; varmer mig og sætter mig fri.

Nanna Forum Lollike, SFO-leder, som glæder sig til at pege på den kærlighed, som Jesus elsker med. En kærlighed, der forvandler og en kærlighed, som er radikal anderledes. Hans Christian Vindum Petterson, præst i Aarhus Valgmenighed fortæller: Jeg skal tale om modgiften til frygt, fordi frygten lammer og ødelægger os.

Henrik Nymann Eriksen

Præstationskultur, klimaangst, sygdomsangst, social eksklusion og almindelig FOMO for at nævne nogle få. Jeg ved det, for jeg er selv ret bekymret af natur. Men den gode nyhed er, at der er en modgift. Til bibeltimerne vil det være Henrik Nymann Eriksen, rektor for Dansk Bibel-Institut, som vil stå for undervisningen. Tilmeldingsfristen til Discipeltræf 2023 er den 1. oktober på discipeltraef.dk. Efter denne dato kan man ikke tilmelde sig online, men skal kontakte KFS.

Brighter-lejren inviterer til at give slip

Brighter er årets fælleskirkelige lejr for unge, hvor der er mulighed for at sætte tid af til samvær med Gud, venner, danne relationer og fordybe sig i lovsang, tilbedelse og Guds ord. Der er også plads til hygge, fodboldturnering og afslapning. Brighter finder sted på Mariager Højskole fra 18. til 21.oktober 2023.

Hans Christian Vindum Petterson

Aktuelt tema

Dette års tema er ”Giv slip”. Temaet er meget aktuelt, idet det handler om at være kristen i den tid, vi lever i, hvor præstation, pres fra medier osv. fylder hverdagen og hos mange resulterer i angst, stress og andre følgevirkninger. På Brighter vil man bruge tid på at tale om, hvordan man kan give slip og være sig selv med Gud i hverdagen.

Gæstetaler fra USA

Brighter har igen i år en række dygtige danske talere, som Tobias Groen fra Skywalk, Rasmus Jonstrup, lærer på Mariager højskole, Anna Aagaard fra Vineyard og Jane Baumgartner fra Aarhus Valgmenighed. Derudover har man inviteret John Durham fra USA som gæstetaler. Han er præst i Highland Baptist Church, gift og har to børn. Han vil bl.a. holde et seminar med titlen: “Reading the Bible for Transformation, not Information.”

Koncert

Der er også blevet plads til koncert med ”Alt det, der drukner”. Duoen består af David Lautrup Skarsholm og Peter Viftrup Højlund, som begge er teologistuderende med henblik på at blive præster i den danske folkekirke.

Tilmelding foregår på: www.brighter.dk/tilmelding.

Se også