Tro, Håb & Inspiration

Salmer til den tid vi lever i

Bag duen ”Alt det der drukner” står to teologistuderende, David Skarsholm og Peter Højlund. De to har en forkærlighed for de traditionelle salmer af bl.a. Grundtvig og Brorson, som er så mangfoldige i deres tekstunivers. Dette har givet dem en vision om at skabe nutidige salmer med tekster, der passer til vores tid. Det er der kommet en rigtig fin EP ud af med deres egne sange i en stil, som de kalder for ”Salme-pop”.

Det kræver mod at sige, at man vil prøve at gøre Brorson og Grundtvig kunsten efter, men jeg synes, de lykkes med det. Melodierne er ret enkle, mens teksterne handler mest om det eksistentielle – liv og død, med vægt på livet. Sangene er pakket ind i et elektronisk pop-udtryk, som passer utrolig godt til sangene. Der er ikke mange instrumenter og en masse fyld af musik, men der gives plads til, at teksterne får lov til at fylde. Jeg er ret vild med det musikalske udtryk og enkeltheden, og jeg synes, det bekræfter deres vision om at lave nutidige salmer.

Ved første gennemlytning får man et helhedsindtryk af sangene, og der er god sammenhæng i de 5 sange. Derefter skal man give sig tid til at lytte til teksterne og lade dem få plads, så man får det fulde udbytte af denne udgivelse. Jeg er særlig vild med sangen ”Luk dagen ind”, som har en skøn melodi, og sangen opmuntrer mig, og så har den bare et dejligt musikalsk udtryk, som giver en ”wow”-effekt hos mig. Jeg er spændt på, hvad der kommer fra disse to fyre i fremtiden.

Jeg vil anbefale dig at give denne EP et lyt, da den fortjener at få opmærksomhed – og om ikke andet så for at følge med i de ting, der sker i det danske kristne musikunivers.

Kunstner: Alt det der drukner

Titel: I hvert et rum og på hver fløj

Genre: Salme-pop

Tilgængelighed: Alle streamingtjenester

Her kunne din reklame være
Se også