Tro, Håb & Inspiration

Aarhus Bykirke er en del af Aarhus Festuge

Aarhus Bykirke lægger lokaler til, når det populære band Northern Assembly giver koncert med sange fra deres helt nye album, som udkommer senere i 2023. Koncerten er en del af Aarhus Festuge, men for kirken handler det også om at åbne dørene til troens virkelighed.

Til koncerten i Aarhus Bykirke deltager også et kor i koncerten. Foto: Pressefoto.

Fredag den 1. september er der fest i Aarhus Bykirke, når indie/folk gruppen Northern Assembly giver koncert i anledning af Aarhus Festuge.

I løbet af de seneste fem år har Northern Assembly udviklet en voksende og stabil fanskare. I januar 2018 udkom bandet med debutalbummet ’Death, Won’t You Marry Me?’, som blev fulgt af en Danmarks-turné – med blandt andet Tønder Festival og SMUKfest på plakaten.
Også i Sydkorea vakte orkestrets indie/folk-lyd interesse, hvilket førte til endnu en turné.

I 2019 kom så kvartettens andet album ’Closer Together’, som blandt andet modtog fem stjerner fra musikmagasinet GAFFA og derudover blev et af årets mest afspillede albums på P5. Northern Assembly har igennem årene spillet over 150 koncerter i ind- og udland, hvor de har høstet stor anerkendelse. Det har alt sammen været medvirkende til at placere gruppen i toppen af den talentfulde, danske folk-scene.

Vil være en aktiv del af byens liv

Når Aarhus Bykirke har valgt at arrangere koncerten, skyldes det et ønske om at være en aktiv del af byens liv, det fortæller kirkens præst, Henrik Højlund.
”Aarhus Bykirke har et navn, der lægger op til at være kirke i byen og få byen ind i kirken. Dét er der mange forskellige måder at gribe an på. Én af dem er at tage del i en af byens meget store fællesarrangementer et af de steder, hvor flest mennesker i byen mødes med hinanden på kryds og tværs, nemlig Aarhus Festuge,” siger Henrik Højlund.

Tradition for kendte navne

Aarhus Bykirke har flere gange deltaget aktivt i Aarhus Festuge. Blandt andet med en trossamtale med Özlem Cekic for to år siden og sidste år en jazzkoncert og trossamtale med en af Danmarks og Europas bedste jazzpianister Carsten Dahl.

”Vores ønske med den slags arrangementer er især at friste almindelige aarhusianere, som normalt ikke giver meget plads til kirke og tro i deres liv, til at træde ind i en kirke, som kan forbinde det almenmenneskelige, brede kulturliv med troens virkelighed,” forklarer Henrk Højlund og tilføjer:

”Når ukirkelige danskere finder vej ind i Bykirken på den måde, får de blik for kirkens vidåbne dør i forhold til det almindelige liv, og samtidig er der gode muligheder for, at de får lyst til at dukke op til andre arrangementer i Bykirken. Ligesom de også kan løbe ind i at lære mennesker fra Bykirken at kende.”

”Dét understreger så til gengæld, at et sådant festugearrangement også har brug for, at mange fra Bykirken fristes lige så meget til at deltage,” siger Henrik Højlund.

Central placering

Aarhus Bykirke holder til i den indremissionske bygning Ebenezer i centrum af Aarhus, og derfor laves arrangementet sammen med Indre Mission, fortæller Henrik Højlund.

”Vi er meget glade for, at Aarhus Bykirke og Ebenezer Indre Mission er lykkedes med at få det landskendte og meget populære band Northern Assembly til at stille op til en koncert i festugen i Ebenezer,” slutter Henrik Højlund. Lige nu er Northern Assembly på vej med en ny cd, der udkommer senere i 2023. Bandet skriver selv om det nye album:

”Vi synger, når vi hylder livets begyndelse, når vi siger farvel til et liv, når vi sejrer, fejrer, men også når vi frygter.” Den styrke, der opstår i at synge sammen, når jorden skælver, har været inspiration til gruppens nye album ’The Choir of Trembling Hands’, hvor Northern Assembly hæver stemmerne i et kald til håbets helende kraft, står der i pressemeddelelsen om koncerten, som i øvrigt bliver opført i samarbejde med et ad-hoc kor.

Personligt troende

Northern Assemblys medlemmer har rødder i den kristne kirke og lægger ikke skjul på, at de selv er personligt troende. Det afspejler sig også i deres tekster, som, uden nødvendigvis at have et eksplicit kristent indhold, ofte kredser om eksistentielle spørgsmål i livet og peger på det, der er større end os selv. Hvis du vil have fornøjelsen af at være blandt de første, der hører det nye album live, så skal du møde op i Aarhus Bykirke fredag 1. september kl. 19.30.

Billetter kan købes på forhånd på festugens hjemmeside eller på Aarhus Bykirkes hjemmeside – eller på dagen ved døren.

Se også